anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Alpha A7 II Tethering I ostrość

profile.country.PL.title
MateuszAdamiak
Nowicjusz

Sony Alpha A7 II Tethering I ostrość

Witam mam problem z tetheringiem z Sony Alpha a7 II. Wypróbowałem na razie Capture One Pro i Imaging Edge Desktop i mam następujące problemy:

W żadnym z tych programów nie mogę zmieniać ostrości. Obawiam się że to wina obiektywu który nie jest od Sony a jest to Sigma 70mm f2.8 DG Macro. Bardzo nie chciałbym zmieniać obiektywu czy jest na to jakieś rozwiązanie? Czy musi być to obiektyw od Sony, żeby był kompatybilny? W aparacie wszystko działa normalnie, obiektyw z wejściem Sony Mount E bez żadnych pierścieni - kompatybilny. 

Kolejny problem to, to że na Capture One da się zmienić ustawienia (poza ostrością), ale wszystkie zdjęcia które zrobię i live view są czarne. W Imaging Edge Desktop, live view działa, mogę zmienić ustawienia (oprócz ostrości), ale zrobione zdjęcia są czarne.

Jakieś porady? Podłączam do Maca z M1 jeśli ma to jakieś znaczenie.
2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Część mam co prawda a6300 i mam szkła Sony ale mogę powiedzieć tyle, że uzywajac c1pro i kabla do Tetheringu ni3 da się poprzez program sterować af trzeba niestety robić to poprzez aparat. U mnie zdjęcia wychodzą normalnie. Programu Sony nie używałem. Generalnie obiektyw nie ma żadnego znaczenia, bo mozesz przecież robić zdjęcia bez obiektywu. Za to znaczenie może mieć nowy sprzęt od apple i jakiś problem z c1pro

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Cześć, a zdjęcia na karcie jak wyglądają?