Dzień dobry
Do niedawna byłem posiadaczem kamery cx115, z której byłem bardzo zadowolony. Kamerę jednak skradziono a ja ostatnio po szybkim przejrzeniu parametrów kupiłem w salonie sony kamerę cx190.
Dziś wreszcie coś nakręciłem podłączyłem do TV i się przestraszyłem :, sprawdziłem jeszcze na innym TV nawet puściłem nagrany materiał bezpośrednio z karty SD w TV. Obraz mimo maksymalnych parametrów nagrywania jest fatalny, przy słabszym świetle jest spore ziarno którego nie było(aż tak) w cx115 ale najgorsze że przy świetle dziennym obraz jest nadal fatalny.. w ogóle jakby nie HD. Mam wrażenie że kamera nie potrafi złapać ostrości. Szybko porównałem obraz nagrany jeszcze cx115 i różnica jest ogromna. Czy waszym zdaniem parametry kamery są gorsze niż cx115. Szkoda bo kupiłem 190 jako model wyższy niż cx115, zresztą przy zakupie w sony centre sprzedawca wiedział że kupuję ją jako następcę dla cx115. Zakładam że kamera jest sprawna. Jednym słowem dałem się zrobić . Swoją drogą kiedyś za 115 dałem 1999zł za tą 1090. Chytry traci dwa razy. Jaki model powinienem kupić aby było przynajmniej tak jak w mojej poprzedniej kamerze.
Pozdrawiam