anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

amatorskie zdjęcia - jmw.w

profile.country.pl_PL.title
jmw.w-----
Nowicjusz

amatorskie zdjęcia - jmw.w

Witam, od ponad dwóch lat interesuję się fotografią. Od roku posiadam Sony A200. Wstawiam kilka swoich zdjęć, bardzo proszę o opinie :)
Justyna.

443 ODPOW. 443
jmw.w-----
Nowicjusz
wratislavian
Początkujący

21. kto lubi makro ten lubi. mnie tam nie kręci
20. fajne lepsze makro za którym nie przepadam :) a no i listki ucięte.
19. fajny pyszczek, oczko ciemne troche i kilka niedociądnięć, ale one nie są ważne. ważne jest TO że potrety się robi z kilku metrów. poczytaj poszperaj.
23. ladne. dobrze skadrowane.
22. fajna kaczka. dobrze naświetlona, ladne refleksy. widze, że chciało Ci się bawić na manualu? bedą z Ciebie fajne zdjęcia.

Creatoor
Początkujący

Witam serdecznie, i od razu mam pytanie. Ten spacerek po moim rodzinnym Poznaniu to przypadek?
Co do fotografii.
1 – Bardzo ładny portret. Szkoda tylko tego czarnego cienia. Patrząc jednak na następne dwa zdjęcia mam wrażenie, że te cienie to specjalnie.
2 i 3 ciekawe eksperymenty. Popracuj nad kadrowaniem i kompozycją, ale jesteś na dobrej drodze. Podoba mi się pomysł z różą.
5 – kę pominę milczeniem
6 – kotek bardzo ładny jak na warunki, w których fotografowałaś
7 – ciekawe, szkoda że uciekłaś z kadrem w dół
Od 8 – 11 Nie powiem złego słowa, każda migawka z tego miasta jest miła memu oku. Szczególnie klimat b&w. Choć dałbym miejscami więcej kontrastu, ale to Twój punkt widzenia.
15 – świece zawsze były ciekawym tematem. Tą zrobiłem w podczerwieni: zobacz, a tą normalnie: zobacz
14 – nostalgiczne... i niech tak zostanie
Z koncertu, jak to z koncertu... to nie moje klimaty
17 – ładne i ciekawe spojrzenie. Masz dobre oko! Trochę brakuje wypełnienia jakimś światłem (lekki, miękki flesz)
16 – Sympatyczne, szkoda, że tło z lewej popsuło kadr
21 mało ostre, 20 extra
19 Super migawka! Bardzo ładne i wdzięczne (milutkie)
23 coś w tym jest, choć sam nie wiem co
22 Łabądek OK

Ogólnie podoba mi się Twój zapał i dobre oko. Nie jesteś monotematyczna. Przyjemnie ogląda się Twoje zdjęcia.

jmw.w-----
Nowicjusz

dzięki za opinie ;)
wratislavian - jak dla mnie robienie zdjęć na manualu daje największą frajdę! ;)
Creatoor - czy przypadek? chyba nie ;) myślę że Poznań jest kopalnią ciekawych miejsc do fotografowania, a że nie mieszkam jakoś specjalnie daleko od stolicy Wlkp. to wpadam tam w każdej wolnej chwili ;) i dziękuję bardzo za ostatnie podsumowujące zdanie! ;)

wratislavian
Początkujący

ja najbardziej lubie tryb przysłony. kółeczkiem przysłone a korekcją ekspozycji czas. tak jest dużo wygodniej niż niestety jednym kółęczkiem:>

jmw.w-----
Nowicjusz

witam ;) dodaję kolejne fotki - trochę portretów. z góry dzięki za wszystkie wskazówki!

jmw.w-----
Nowicjusz
Creatoor
Początkujący

28 :(
24 :( - brzydkie cienie od łańcucha
25 :)
26 http://klubkm.pl/forum/images/smilies/good.gif
27 http://klubkm.pl/forum/images/smilies/clapping.gifhttp://klubkm.pl/forum/images/smilies/uklon2.gif - w tym zdjęciu jest coś czego nie potrafię opisać, ale mi osobiście przypadło do gustu.
Wszystkie zdjęcia są bardzo dobre pod względem współpracy z modelami, nie ma sztywnej atmosfery, fotki są naturalne i to mi się podoba http://klubkm.pl/forum/images/smilies/shaking.gif

Starosta.
Początkujący

Oj :flushed: Widzę, że się koleżanka rozkręciła.
Pozwól, że powiem tylko o 27 - to zdjęcie mnie powaliło na kolana :shock: Po prostu dla mnie bomba :nauseated_face:
Widać postępy :) Oby tak dalej :flushed:

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
Paulina.
Poszukiwacz

Wg Mojej skromnej oponii podpisuję się pod 27 i 26 bardzo ładne i jak wcześniej napisał Creatoor coś zawierają takiego co ciężko jest w jakikolwiek sposób opisać ale to in plus...
pozdrawiam i czekam na następne udane pstryki.... :D