anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

amatroka z A350

profile.country.pl_PL.title
magiczna
Początkujący

amatroka z A350

proszę o wyrozumiałość dopiero zaczynam poznawać przygodę z lustrzanka

serdecznie pozdrawiam

10 ODPOW. 10
Bertone.
Poszukiwacz

Witam :)
Życzę powodzenia i dużo dużo super fajnych zdjęć.
Pozdrawiam

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Creatoor
Początkujący

Witam serdecznie.
Po nicku mozna sądzić, że czeka nas magiczna podróż z twoją fotografią ;)
Powitanie w wiosennych klimatach. To Twoja ulubiona tematyka, czy po prostu próbka technicznych możliwości aparatu?
Jeśli chodzi o fotki.
Ładnie skomponowana 3-ka. Nie przeładowana, umiejętnie skadrowana. Trochę nieostra. Czy wyostrzasz fotki po zmniejszeniu? warto by też podciągnąć lekko kontrast (zobacz poniżej).
Co do 2-ki, podoba mi się to, że nie wypaliłaś nieba i ma przyjemny odcień. Co do kompozycji to trochę do dopracowania.
W 1-ce zginął główny obiekt (zlewa się z tłem), a szkoda.
Pozdrawiam
Ps. Jeśli nie życzysz sobie żeby przerabiać w celach poglądowych Twoje prace to daj znać.

magiczna
Początkujący

8-) nie było tak źle jak myślałam dziękuje za podpowiedzi będę brała wszystko pod uwagę jak wcześniej pisałam dopiero zaczynam wiec wiele ostawień określeń technicznych to jest dla mnie jeszcze większa magia ;) tym bardziej ze do dziś nie miałam PL instrukcji aparatu i jestem dopiero na początkujących etapach czytania i mam nadzieje ze dzięki waszym opiniom podpowiedzią będę mogla choć w 60% nauczyć się korzystania z niego

zdjęcia tylko pomniejszyłam nie używałam żadnych korekt (posiadam Paint Shop Pro Photo X2 )

poprawki mile widziane będę widziała dokładnie błędy w zdjęciu :)

Tematyka zdjęć będzie przeróżna wszystko co wydaje mi się warte uwagi z natura były doświadczenia 1 :)

Creatoor
Początkujący

Jak będziesz miała jakieś problemy techniczne, pytania, wątpliwości to wal śmiało. Instrukcja to podstawa, ale kto pyta nie błądzi... ;)

magiczna
Początkujący

Dziękuje na pewno będę atakować do znudzenia "o matko to znowu Ona :slight_smile: "

czy program który posiadam dla takiego niemowlaka fotografowania jak ja jest wystarczający czy polecił byś coś innego ?? :nerd:

Creatoor
Początkujący

magiczna napisał(a):

czy program który posiadam dla takiego niemowlaka fotografowania jak ja jest wystarczający czy polecił byś coś innego ?? :nerd:

Hm, nie wiem. Nie znam akurat tego programu. Ja pracuję na Photoshopie CS23 i Corelu.
Jeśli odpowiada Ci ten program, który masz to OK. Bardzo intuicyjny i prosty, ale jednocześnie dobry PhotoFiltre (darmowy program ze spolszczeniem).

magiczna
Początkujący

Zapoznam się z Tym programem :) i zobaczę wydajność i jak się pracuje na nim

wkleję jeszcze 2-wa kolejne zdjęcia z troszkę inna tematyka czekam na krytykę 8-)

sedziak1983
Początkujący

witam
Paint Shop Pro Photo X2 jest dobrym programem ale niema to jak photoschop (ale drogi)

magiczna
Początkujący

sedziak1983 skusze się na kupno programu jak będę w PL u mnie prawie 2 x razy tyle kosztuje wiec puki co zadowolę się X2 ;) zresztą również kopiłam w PL za polowe tego co musiała bym zapłacić u siebie 8-)