Podziel się wrażeniami!
Witam, oto 3 moje zdjęcia. Ślimak zrobiony jeszcze h-7, pozostałe dwa alfa200. Proszę o ocenę i komentarze. Zwłaszcza na temat obróbki zdjęć, bo o tym nie mam zielonego pojęcia.
Pozdrawiam.
zgadywałam, bo właśnie jakoś mi to odbicie nie do końca pasowało, ale że laik jestem to stwierdziłam że może tak wyszło foto z lustremdoslav napisał(a):
Chyba nie bo pierwszy nos jakby wyżej nosi i żywszy nieco
Trzeba mieć zdrowie do takiej gromadki. Ale chyba większość po 6 tygodniach się wyprowadzi?
Mnie wystarczy jedna suka - bokserka. Jak przychodzi w odwiedziny kolega - basset - to już jest jak dla mnie za duże stado
maluchy śliczne
rób jak najwięcej fotek
Tadziu ale bokserka to jak trzy psy w jednym
Hehe, to nie moje psiaki, tylko znajomej:). Szkoda, że światło słabe tam było, a na zewnętrzną lampę na razie brak funduszy.
Portrety to strasznie trudna sprawa, ale bardzo mnie pociąga. Oto moje próby. Proszę o krytyczne opinie, zwłaszcza znawców tematu - Krisa, Tadeusza, Lajama i innych, którzy znajdą chwilę czasu.
szkoda że nie ma numeracji
jako full amator niewiele mogę powiedzieć od strony fachowej, ale:
"co robisz gosciu?" - fajnie złapane .. ładne ma pani boczki
"pekaesy" - razi mnie badylek po prawej, i niestety brak pionu w tle, bo koscielna wieża się wali... a tak to portret OK.. no może jeszcze to drzewo które mu z glowy wyrasta.
Zdaję sobie sprawe z tego że portret w plenerze jest trudny. To chyba byly szybkie strzały uliczne, więc tym bardziej....
Czy warto stosować tego typu korekcję?
Zdjęcie poprawione wygląda moim zdaniem lepiej.
Z wcześniejszych podoba mi się bardzo miniaturka wrocławskiego rynku.
z rozmazanym tłem lepiej.
z trzech ostatnich "Jeeeeeee!" najlepsze jak dla mnie
a portrecik gościa pekaesami ładny ten poprawiony