anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Cóś tam - takie tam uchwycone chwile

JJP2-----
Początkujący

Cóś tam - takie tam uchwycone chwile

Kilka fotek z moich alfek:
- Jezioro Maróz,
JJP2

7 ODPOW. 7
JJP2-----
Początkujący
wratislavian
Początkujący

zazdroszcze aparatu, ale bez urazy, zdjec juz nie :)

JJP2-----
Początkujący

wratislavian napisał(a):

zazdroszcze aparatu, ale bez urazy, zdjec juz nie :)

Zdjęci są tu wrzucone nie dla aparatu! Wszyscy, którzy "wrzucają" tu zdjęcia oczekują na jakąś wskazówkę: co zrobić lepiej, jak się ustawić etc.
A tu odpowiedź: "nie, bo nie!"
Mam więc jedną prośbę do Ciebie: Jeśli nic konstruktywnego twoja wypowiedź nie wniesie do tematu nie odzywaj się. Tu za ilość postów nie ma ocen.

JJP

wratislavian
Początkujący

Foto galeria jawi mnie sie jako miejsce gdzie wstawia sie swoje zdjecia i czeka na opinie forumowiczow. w skrocie swoja wyrazilem.
jednak jeżeli reagujesz tak zywiołowo to moge cos dopisac:

Jez. Maróz 1 - drzewko z bardzo odwraca uwage. mogles skadrowac troszeczke w lewo zeby nie ucinac łódeczek na brzegu. do tego jest roch za ciemno. mogles sprobowac bez korekcji ekspozycji na -1ev
Jez. Maróz 2 - bardzo ladne chmurki, ale jak dla mnie mogles postawic statyw metr czy dwa dalej zeby mostek nie zaczynal sie na skraju kadru
wrzos - na srodku zdjecia masz rozmazana plamke ktora wyszla z go. toche razi
kulki - znowu cos co bylo za blisko i nie zalapalo sie na ostrosc. pewnie efekt zamiezony, ale mnie nie przekonuje
Perukowiec - bardzo ładny, ale poucinany na dole, a po lewej pojawia sie cos co rozprasza uwage
jeżeli chcesz sie odegrac, moja galeria rowniez jest na tym forum. z checią dowiem sie czy moje zdjecia sie podobaja czy pewnie nie.

opinie sa subiektywne, a ja nie jestem ekspertem.

JJP2-----
Początkujący

Pomost - wejście nań było bardzo brzydkie więc stwierdziłem, że pomost też może zamknąć "ramkę" z drzew (gałęzi) na dole zdjęcia.
Wędkarz - miałem zamiar zamknąć prawą stronę zdjęcia drzewem ale za bardzo się pochylało więc je zostawiłem tak jak jest. W zamierzeniu drzewko miało zasłonić zachodzące słońce. Efekt się poniekąd udał i w rezultacie o to chodzi aby wiedzieć na przyszłość jak to zrobić :rolling_eyes: (Można spróbować skadrować ale wtedy ucieka maszt z żaglówki).

Zamierzenie - ostrość w środku, mała GO - efektem czego pierwszy plan i tło nieostre (nie mogłem nic ułamać, zniszczyć etc. - ogród dendrologiczny)

Perukowiec - rzeczywiście lewa strona zdjęcia do przycięcia, kadr w dół żeby nie obcinać.
Wrzos - zdjęcie robione pod kątem innym niż prostopadły do podłoża - efekt nierówne rozmycie tła
Kulki - tak miało być :nauseated_face:
Dziękuję za podsumowanie oceny.
JJP

PS.
Odgrywać się mogę jedynie na tym, że przyszły mgr lub inż. nie potrafi pisać w języku polskim lub jest bardzo niechlujny (polskie znaki, duże litery). :smileytwisted:
Zdjęcia co najwyżej mogę subiektywnie ocenić bo po to je tu umieszczamy.
Aby innym nic nie sugerować aparaty wzięły i zniknęły. :slight_smile:

JJP2-----
Początkujący

Coś na bardzo wysokim ISO (jakieś 6400 było :nauseated_face: ).

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

a ja zanim skomentuję zapytam: czy robisz jakąś selekcje tego co tu wrzucasz, czy wrzucasz po prostu fotki i ktoś Ci ma pokazać co robisz źle ?

ja polecam Ci oglądać zdjęcia innych i wyciągać samemu wnioski

bo póki co jesteś dowodem, że nie sprzęt .... ;)
czekam na lepsze i bardziej przemyślane :D