Podziel się wrażeniami!
WITAM !! Jestem świerzak więc proszę o wyrozumiałość i komentarze
Witam
Tak po krótce okiem amatora...
1 - kadr dobry, ale obróbka osobiście mi się nie podoba
2 - obcięte skrzydła
3 - wykadrowałbym te drzewo i budynki po lewej stronie oraz na dole z latarniami, ale pomysł ciekawy ze słońcem
4 - ostrość uciekła, ale kolory fajne
5 - jakoś płasko chociaż tło ciekawe
6 - ten brązowy badyl po lewej przed listkiem można było usunąć
7 - mi się podoba
Pozdrawiam
a teraz dwa nowe fotoski starałem się zastosować do wskazówek mam nadzieje że jest jakiś postęp
jak dla mnie
fotke
9 mogłbyś troche wykadrować usuwając spód (jest tam duża pusta rzestrzen a na samym dole kawalki kwiatków)
8 ładna można by było leciutko z kadrem w prawo sie pzesunąć
takie jest moje zdanie czyli zdanie Amatora Poprawcie mnie jak sie myle
Witam
9 - za alpol6
8 - według mnie bardzo ładna i podoba mi się
W 8-ce masz dobre ujęcie, niestety kwiatek znajdujący się na pierwszej pionowej lini mocnej z prawej jest nieostry.
W 9-ce wygląda to lepiej ale kadr pionowy psuje resztę.
Tak więc kadr z 8 i ujęcie z 9 daje nam coś takiego mniej więcej:
macie racje wykadrowanie zdjęcia przydało się.
Witam ponownie.
i jeszcze troche wiosny
Witam.
Gdzieś taką paszczę znalazł?
10-ka Nie dało się trochę lepiej wykadrować? Aparat trochę wyżej i lekko w lewo? Masz za mało paszczęki a za dużo niepotrzebnego tułowia. Miejsce z prawej też zbędne. Możesz powiedzieć na co ci tak duża przysłona f/9 ? Nie dało rady dać mniejszej? ISO też mogło spokojnie iść na 200. Miałbyś szybszą migawkę. Drzewo rosnące z głowy i płot też nie dodają uroku.
11-ka Co cię pokusiło żeby ustawić tryb na centralny ważony? To istna loteria. Punktowy w tym wypadku to podstawa. Podobnie jak AF. I znów ISO 100. Poza tym małe nasycenie i ostrość. Po co ta pszczółka skoro nie ma szczegółów? Większość kwiatków pozbawiona faktury, płaskie i za jasna.
Pozdrawiam
To było ostre:) ale oczywiście z wszystkim się zgadzam dzięki na komentarz.