Podziel się wrażeniami!
wykasowałam poprzednie bo nikt nic nie napisał... to mówi samo za siebie.
Mogę liczyć teraz na ocenę fotek? plizzz...
PS jak mam sobie dać spokój, to napiszcie... już się nie odezwę
Dzisiejsze:
I próby uchwycenia samochodu w ruchu... Chyba Tadeusz o tym pisał na forum, więc postanowiłam spróbować...
a po co wykasowałaś?
tu czasem tak jest że nic nie piszą a potem jak się sypnie
trochę zarobiony jestem bo odnawiam przed świętami więc nic nie pisałem a widziałem i ciężko mi cokolwiek oceniać bo jestem zmęczony
powiem krótko - jest nieźle
kropka33 napisał(a):
wykasowałam poprzednie bo nikt nic nie napisał... to mówi samo za siebie.
SZFENDAK napisał(a):
powiem krótko - jest nieźle
kropka33 napisał(a):
A skasowałam, bo mi wstyd było :smileyredface:
Z cierpliwoscią u mnie na bakier A tak szczerze to było moje pierwsze publiczne wystapienie, więc stresa miałam konkretnego... jak na egzaminie heheheh
ISO, z tym miewam problemy. Auto nie uzywam. Stram się robić na 100, ew. na 200 (podpatrzyłam że tak robia inni), ale niestety przysłona 5,6 uniemozliwia mi to czesto i musze walić 400 albo 800 :smileyevil:
Co do nr 3, to wykadrowałam je w PS... widocznie kiepsko. Może wkleję wersje oryginalną, to podpowiecie jak lepiej... wycielam bo na kanapie było trochę niepotzrebnego bałaganu.
Dzięki za podanie dokładnej wielkości zdjęcia, bo tak strzelalam na oko zeby nie wyszlo za duże. Zastosuje sie przy kolejnym razie
Serdeczne dzięki za komentarze
Aha.. i spróbowałam poraz pierwszy robić w RAWach... potem miałam zamieszanie i kopanie w forum jak to otworzyć , ale na szczęście poszłooooo
no widzisz i nie bolało (poczekaj jak się inni zlecą)
niestety nie ma recepty na udane zdjęcie , zbyt dużo czynników na to wpływa
oczywiście po jakimś czasie dochodzimy do wprawy i pewne rzeczy robimy intuicyjnie i nie zastanawiamy się zbyt długo jak mamy ustawić aparat bo to już umiemy tylko jak podejść do danego tematu
jedyna rada robić, robić i jeszcze raz robić i podglądać jak najwięcej dobrych fotek i dopinać tego by były jeszcze lepsze
Starosta napisał(a):
Po pierwsze za duże ISO.
Dzięki Lajam za komentarz
Nie wyszło ? Łeee Trudno, to będę jeszcze próbować, póki jakis kierowca nie wysiądzie i mnie nie zjedzie
Co do tematów zdjęć, to proszę o wyrozumiałość. Alfa jest nowa, mam ją od 4 marca, na razie zaznajamiam się z aparatem, próbuję GO, wkurzam się na uciekającą ostrość ... faktycznie temat zdjęcia jakoś jest marginalny, tym bardziej że sposobności bylo mało ze względu na pogodę i na grypsko
No dobra bo zaczynam się tłumaczyć...
Kolejne 2 zdjęcia, tym razem: woda (było ciężko... ciemno i ciągle nieostro... te 2 wyszły najlepiej)