anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kropka - witam Was serdecznie

profile.country.pl_PL.title
kropka33
Początkujący

Kropka - witam Was serdecznie

wykasowałam poprzednie bo nikt nic nie napisał... to mówi samo za siebie.
Mogę liczyć teraz na ocenę fotek? plizzz...

PS jak mam sobie dać spokój, to napiszcie... już się nie odezwę 8-)

Dzisiejsze:

172 ODPOW. 172
kropka33
Początkujący

z mojego wczorajszego "polowania"
Komentarze i uwagi bardzo mile widziane.. ostra krytyka również :)

Mam ciągle problemy ze zmniejszaniem zdjęć, a następnie ich wyostrzaniem, bo zawsze przekroczę wymagany na forum rozmiar. Możecie mi dać jakąś poradę jak to zrobić szybko. Zmniejszam i wyostrzam w PS.

tereska_50
Początkujący

Witam qrde od tych zdjec malo zawrotu glowy nie dostalam nie wypowiem sie bo to nie moj jak to sie mowi klimat :slight_smile: a co do zmiejszania to ja osobiscie uzywam VSO Image Resizer w wersji 2.0.0.20 a wyostrzam tez w PS
ps.dzwig jest dosc fajny

kropka33
Początkujący

qrde od tych zdjec malo zawrotu glowy nie dostalam

chyba jestem niekumata, ale nie wiem jak mam to odebrać :| Ale bardzo ci dziękuję za wpis :)

tereska_50
Początkujący

chyba jestem niekumata, ale nie wiem jak mam to odebrać :|Ale bardzo ci dziękuję za wpis :)

chodzi o to ze musialam glowa krecic :smileyhappy:

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

przy tym dźwigu to pokręciłaś coś z balansem bieli czy celowa robota
bo jak celowa to nie zabałdzo
jakoś mi żółte niebo nie leży
a w ogóle spróbuj zrobić konwersję w B&W

kropka33
Początkujący

celowo, chciałam inaczej :slight_smile: Te dwie ciepłe barwy bardzo mi leżą w tym zestawieniu.

A jak wypadam na tych trzech przykładach w kadrze i w temacie? Bo miałam ćwiczyć, więc ćwiczę :nauseated_face:

w BW wygląda to tak:

Starosta.
Początkujący

i jak dla mnie dźwig w B&W wygląda lepiej ;)

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Ślimaczki, zwłaszcza ten w B&W, mają klimacik.

Co do zmniejszania to, w oknie gdzie wpisujesz nowy rozmiar, sprawdź jaką rozdzielczość masz ustawioną. Wydaje mi się (jeżeli dobrze czytam exifa), że masz ustawione 300dpi (pikseli na cal) - to dobra wartość do druku, do umieszczania w sieci wystarcza 72dpi - to rozdzielczość monitorów. Powinno pomóc.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

sadam napisał(a):

Ślimaczki, zwłaszcza ten w B&W, mają klimacik.

Co do zmniejszania to, w oknie gdzie wpisujesz nowy rozmiar, sprawdź jaką rozdzielczość masz ustawioną. Wydaje mi się (jeżeli dobrze czytam exifa), że masz ustawione 300dpi (pikseli na cal) - to dobra wartość do druku, do umieszczania w sieci wystarcza 72dpi - to rozdzielczość monitorów. Powinno pomóc.

Jak ustawisz np 800 pikseli po dłuższym boku, to będzie dobrze. A rozdzielczość nie ma znaczenia :) 800x533 jest zawsze takie samo.
Natomiast przed zapisem, PS pyta zawsze jaką kompresję zastosować i tam jest uwidoczniona wielkość pliku :smileymrgreen:
Ot tyle...

...a dźwig w b&w, lepszy :)

------------------------------
fotoamator
kropka33
Początkujący

Dzięki. Przy następnym wrzucaniu zdjęć, będę kombinować z tymi wielkościami.

Co do zdjęcia dźwigu, to będę bronić swojego stanowiska :) jednak moja wrażliwość stawia na wersję w kolorze, z żółtym tłem :nauseated_face: Za parę miesięcy (lat :slight_smile: