anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kropka - witam Was serdecznie

profile.country.pl_PL.title
kropka33
Początkujący

Kropka - witam Was serdecznie

wykasowałam poprzednie bo nikt nic nie napisał... to mówi samo za siebie.
Mogę liczyć teraz na ocenę fotek? plizzz...

PS jak mam sobie dać spokój, to napiszcie... już się nie odezwę 8-)

Dzisiejsze:

172 ODPOW. 172
Creatoor
Początkujący

IMO - akronim od In My Opinion (moim zdaniem) często używany w slangu internetowym

maciej_ka
Początkujący

masz bardzo ładne zdjęcia nie mam zastrzeżeń najlepsza woda :D

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Creatoor napisał(a):

IMO - akronim od In My Opinion (moim zdaniem) często używany w slangu internetowym

jeszcze równie ważne są:
IMHO - co oznacza: moim skromnym zdaniem....
BTW - czyli by the way - "swoją drogą"
OT - OFF TOPIC - czyli posty nie na temat (wątku)

kropka33 napisał(a):

No to czekam Tadziu na efekty w twojej galerii.

dobra, dobra - my tu gadu gadu, a nowych zdjęć nie ma :P :smileymrgreen:

kropka33
Początkujący

Dzięki Kris za legendę skrótów :D Przyda się, bo tylko BTW znałam :)

kris napisał(a):

dobra, dobra - my tu gadu gadu, a nowych zdjęć nie ma :P :nauseated_face:

no przeca bendom... tera jestem przy piecu uziemiona :smileyhappy:
Ale zaraz idę w las z córką, więc może, może...

kropka33
Początkujący

No więc, byłam w tym lesie...
Ale musze wam powiedzieć, że coraz to bardziej jestem niezadowolona ze swoich zdjęć :smileyevil: .

Po 3 godzinach - patrzenia, myślenia, patrzenia, myślenia - wybrałam 3 zdjęcia... aczkolwiek i do nich mam uwagi :rolling_eyes: Ale żeby nie bylo, że się obijam i zdjęć nie robię, to wklejam je jako dowód ciągłych ćwiczeń i poszukiwań w terenie :slight_smile:

Dzisiaj w ruch poszedł Jupiter 135/3,5 .. momentami potrzebny mi był zoom :rolling_eyes:
Bez AF baaaaaardzo ciężko ... szczególnie z ruchliwym dzieckiem :| Chyba z tymi M42 wlazłam w zbyt glęboką wodę :rolling_eyes:

alpol6
Poszukiwacz

mówisz że te ostatnie zdjęcia sie tobie niezabardzo podonają ja marzył bym aby takie zdjęcia zrobić
24 najbardziej mi sie podoba uchwycona dynamika i spokój w kadrze (wzrok amatora)
tylko z tym zdjęciem sie wypowiem do portretów nic niemam ale też niewioem co w nich cenić ładne zrobione tylko tyle moge powiedzieć (nieznam sie na portrecie)
a 26 obruciłem o 180stopni jakoś ciekawiej mi wygląda ale to żecz gustu

tereska_50
Początkujący

kropka33 napisał(a):

Chyba z tymi M42 wlazłam w zbyt glęboką wodę :rolling_eyes:

to nie zapomnij o kole ratunkowym :smileyhappy: to taki zart ,a widze ze naprawde Cie wciagnelo to 42 a zdjecia super ladna plastyka

Creatoor
Początkujący

24 - ciekawe ujęcie. Szkoda tylko, że kadrowałaś w pionie. Dając je w poziomie zostawiając więcej przestrzeni przed biegnącą postacią zdjęcie nabrałoby jeszcze więcej dynamiki. Przestrzeń nad postacią niewiele wprowadza.
25 - sypatyczny portret. Odnoszę jednak wrazenie, że twarz zbytnio zlewa się z tłem i wydaje się płaska. Brakuje czegoś co by ją wydobyło z niego.
26 - pierwszy plan nieostry co męczy wzrok, taka niewyraźna plama, która za wiele nie wprowadza w ujęciu. Ale dobra droga. Oby tak dalej.

doslav.
Poszukiwacz

Noo - widzę, że 42 Cię wciągnęło na dobre :)

Jeśli o najnowszych zdjęciach...
24 - jak poprzednicy - bardzo fajne, spokojne i "uśmiechnięte" ujęcie. Może faktycznie poziom dodałby dynamiki ale tak sobie w wyobraźni ciachnąłem trochę góry i efekt już był zadowalający,
25 - za Creatoor-em :D
26 - kurka wodna, a gdzie tam jest pierwszy plan :question:

Tak więc zabieraj to koło ratunkowe i wrzucaj następne... :nauseated_face:

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

kropka33 napisał(a):

No więc, byłam w tym lesie...
Ale musze wam powiedzieć, że coraz to bardziej jestem niezadowolona ze swoich zdjęć :smileyevil: .

Po 3 godzinach - patrzenia, myślenia, patrzenia, myślenia - wybrałam 3 zdjęcia... aczkolwiek i do nich mam uwagi

I to jest bardzo dobre, co piszesz. To znaczy, że wyszłaś z epoki "pstrykactwa" i zaczynasz patrzeć na swoje działa bardziej krytycznie.
Pomijając analogi, gdzie (prawie) każde zdjęcie było przemyślane (bo filmu szkoda), jak się rozpędziłem z cyfrą to na 100 zdjęć 80 było "dobrych", albo przynajmniej "fajnych" i "szkoda kasować". A dysk nie z gumy. Teraz, bywa wracam ze spaceru, oglądam te ...dziesiąt fotek, oglądam zamykam oczy i kasuję cały folder, czasem jakieś wybiorę. A i tak wiem, że to w większości "pstryki" może poprawne technicznie, ale "puste", ot zwykła pamiątka do albumu. Choć... czasem się trafi coś ciekawego :smileymrgreen:

A z tym Jupiterem spokojnie dajesz radę :D

------------------------------
fotoamator