anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Moje pierwsze próby- portret

profile.country.en_GB.title
Peter71-----
Początkujący

Moje pierwsze próby- portret

Proszę o ocenę i sugestie....

22 ODPOW. 22
wojtekkopylec
Początkujący

a co powiecie mi o tym "portrecie" czy wogóle nadaje się do czegoś?? proszę o wskazówki. pozdrawiam
wojtekgamoń.JPG

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Wojtku :flushed:
Te zdjęcie załącz do swojej galerii a nie do galerii kolegi.
Przeczytaj zasady korzystania z fotogalerii.
A moderatorów proszę o usunięcie tego zdjęcia z tej galerii.

Pozdrawia Starosta :grin:
wojtekkopylec
Początkujący

przepraszam ;-) jestem "świeży" i niezbyt wiem do końca jak się obsługuje to wszystko
:)

Peter71-----
Początkujący

Czy lekko ucięta głowa To już zły kadr? Rozumiem gdyby czoło byłoby ucięte, ale to tylko delikatnie włosy. W tym zdjęciu priorytetem jest twarz, wiec mysle, ze nie tak źle, ale faktycznie w kadrze pionowym byłoby lepiej. Pozdro

doslav.
Poszukiwacz

Nie ma się co unosić ;) Każdy komentuje wedle własnego gustu i każdy ma swoją wizję. Również Ty! Jeżeli tak sobie "ustawiłeś" priorytety i tak właśnie Tobie się podoba... Kwestia upodobań :)
Mnie akurat to zdjęcie się najbardziej podoba ze wszystkich trzech wrzuconych ale ja też inaczej bym je przyciął (no faktycznie ucięta fryzura to nie zbrodnia ale po mojemu to miejsce cięcia nie najszczęśliwsze jest). No i jedno z najstarszych przysłów pszczół-fotografek mówi: portret=kadr pionowy. Każdą zasadę można jednak złamać pod warunkiem, że jest to celowe (w sensie - do czegoś prowadzi a nie, że specjalnie).
Tak czy inaczej ja się tu wymądrzam, a sam nie mam jeszcze portretów w swojej galerii... A Ty miałeś odwagę, wrzuciłeś, poznałeś zdanie innych i teraz pozostaje to wykorzystać :) Pomaga oglądanie portretów w wykonaniu bardziej doświadczonych kolegów. Którzy to?? Jak trafisz na ich galerie - od razu będziesz wiedział :) :)

bosh66
Początkujący

Moim zdaniem 2 ma najlepszy kadr i technicznie tez jest dobra. 1 całkiem niezła, chociaż razi brak ostrosci na twarzy, konkretnie na oczach. Co do 3 to za Starostą, pionowo i byloby ok:)

Peter71-----
Początkujący

Bardzo dziękuje za sugestie wezmę je sobie do serca ;)

tomiz-----
Początkujący

Odnośnie 'trójki'.
Moim zdaniem kadr poziomy świetnie współgra z podzielonym tłem, które jest inne po prawej i po lewej stronie. Przycięcie czubka głowy w tym przypadku to nie problem, ale może nawet plus dla tego zdjęcia.

doslav.
Poszukiwacz

Peter71 - nie ma wyjścia - dawaj inne fotki bo się zawiesimy na tej jednej i po co?

Dawaj, dawaj - widzisz, że nie gryzą :nauseated_face:

kropka33
Początkujący

Moje amatorskie zdanie jest takie, że:
- najbardziej przyciaga mnie 3. Nie wadzi mi ani kadr poziomy, ani obcięty czubek głowy :)
- 2 ma ciekawe otoczenie, jednak sam portretowany wydaje sie nieproporcjonalny. Nogi są zbyt krótki w stosunku do góry - nie wiem czy to kwestia źle dobranej odzieży, czy też jego
proporcje anatomiczne :|
- 1 zupełnie mi nie podchodzi. Zarost wyszedl bardzo nienaturalnie i jako pierwszy skupił mój wzrok...

Czekam na ciąg dalszy, bo miło było :)