anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Prosba o opinie :)

magda_za
Początkujący

Prosba o opinie :)

Mam do was wielka prosbe. Jesli macie ochote... prosze spojrzcie na moje zdjecia
i powyzywajcie sie na nich ... bede wdzieczna. Przyjme kazda krytyke!!!
Jestem strasznie ciakawa waszych opinii (ludzi z pasja do fotografii) i z pewnoscia wasze uwagi pozwola mi poprawic wiele bledow, ktore zdarza mi sie popelniac.

47 ODPOW. 47
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

witaj :D

numerowanie zdjęć, to dobry nawyk ;)

portret - coś z obróbką jest nie tak, no i jakoś smutno ;)
ale wiadomo - portret to b.trudny temat tym bardziej gratuluję, że próbujesz - i rób to dalej :)

droga - fajna, choć ja bym inaczej ten kadr skomponował. Zapewne budowanie kadru przyjdzie Ci łatwiej z czasem. :)

kwiatuszek - lubię go i lubię takie kolorki :)

Początkujący

Witaj kris!
Wielkie dzieki za te kilka zdan, sa dla mnie bardzo wazne! Co to tej drogi to oczywiscie nie staram sie siebie w jakis sposob usprawiedliwiac, ale zdjecie bylo robione w samochodzie, nie mialam wiec zbyt duzych mozliwosci...
Dorzucam kolejne trzy zdjecia tym razem juz tylko protrety - jakos najbardziej mi leza i w sumie z nimi mam najwiecej problemow .... nigdy nie jestem pewna czy dobrze ustawiam swiatlo, gdzies jest za ciemno, gdzies znowu za jasno ...

Jeszcze raz dzieki!!! :P

Acha! No i postaram sie pamietac o numerowniu zdjec :)

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Portrety nie są moją mocną stroną, więc Ci raczej za dużo nie pomogę - słuchaj krisa bo wie co mówi. Ode mnie tylko taka mała uwaga do III - ucięta dłoń.
II fajny kadr.
I a tutaj podoba mi się konwersja , bo przypomniała sporą ilość zdjęć zrobionych i wywołanych w domowych warunkach przez mojego Tatę.

magda_za
Początkujący

Wielkie dzieki za opinie!
Co do zdjecia #III. to zrobione zostalo analogiem i wywolane w ciemni w Domu Kultury (za dawnych lat) wiec trafiles w 10 :D
pozdrawiam

francuz-----
Początkujący

droga i kwiatek naprawdę mi się podobają, chociaż kwiatek mógłby być ciut jaśniejszy ;)
pozdrawiam

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

I - obróbka nie dla mnie. Bo BW - czyli Czerń i Biel nie może być Szaro-Czarna ;) No i staraj się unikać sytuacji, w której osoba portretowana zamyka wręcz oczy, bo wali na nie słońce ;)
II - smutno wyszło :( a myślę, że to uśmiechnięta osoba ;) także musisz się bardziej następnym razem postarać. Kontakt z osobą portretowaną to bardzo istotna sprawa -wiem, że nie jest to łatwe, ale z czasem :rolling_eyes:
III - o uciętej dłoni już wiesz. No niby szkopuł i niby to portret więc czemu my się dłoni czepiamy - otóż dlatego,że poza twarzą pokazujesz nam dużo ciała :) a tu ciach dłoni nie ma..
poza tym mam wrażenie, że dziewczyna na zdjęciu ucieka i gdyby się nie trzymała, to już by spadła lub jej po prostu nie było ;)

ale ćwicz dalej :)

Początkujący

Dzieki francuz za opinie, chociaz liczylam na wiecej krytyki ;)
pozdrawiam

magda_za
Początkujący

Dziekuje kris za opinie!
Poczytalam troszke na forum i wiem ze znasz sie na temacie, dlatego twoje zdanie jest dla mnie bardzo istotne.
Co do tej I. to teraz zal mi tej biednej dziewczyny :( Fakt slonce wtedy bylo bardzo mocne, ale zalezalo mi na duzym kontrascie, a ona jest dosc cierliwa ;)
Zdaje sobie sprawe, ze te porterty maja smutny charakter, ale ... moze to moja wina. Kiedy ja ogladam zdjecia moja uwage przykuwaja te bez usmiechu i moze za duzo sie na nie napatrzylam.
W kazdym badz razie jeszcze raz wielkie dzieki i obiecuje, ze bede cwczyc.

magda_za
Początkujący

ok kris, poszperalam troszke i znalazlam zdjecie, na ktorym ktos sie usmiecha (przynajmniej probuje) :D