Podziel się wrażeniami!
Mam do was wielka prosbe. Jesli macie ochote... prosze spojrzcie na moje zdjecia
i powyzywajcie sie na nich ... bede wdzieczna. Przyjme kazda krytyke!!!
Jestem strasznie ciakawa waszych opinii (ludzi z pasja do fotografii) i z pewnoscia wasze uwagi pozwola mi poprawic wiele bledow, ktore zdarza mi sie popelniac.
witaj
numerowanie zdjęć, to dobry nawyk
portret - coś z obróbką jest nie tak, no i jakoś smutno
ale wiadomo - portret to b.trudny temat tym bardziej gratuluję, że próbujesz - i rób to dalej
droga - fajna, choć ja bym inaczej ten kadr skomponował. Zapewne budowanie kadru przyjdzie Ci łatwiej z czasem.
kwiatuszek - lubię go i lubię takie kolorki
Witaj kris!
Wielkie dzieki za te kilka zdan, sa dla mnie bardzo wazne! Co to tej drogi to oczywiscie nie staram sie siebie w jakis sposob usprawiedliwiac, ale zdjecie bylo robione w samochodzie, nie mialam wiec zbyt duzych mozliwosci...
Dorzucam kolejne trzy zdjecia tym razem juz tylko protrety - jakos najbardziej mi leza i w sumie z nimi mam najwiecej problemow .... nigdy nie jestem pewna czy dobrze ustawiam swiatlo, gdzies jest za ciemno, gdzies znowu za jasno ...
Jeszcze raz dzieki!!!
Acha! No i postaram sie pamietac o numerowniu zdjec
Portrety nie są moją mocną stroną, więc Ci raczej za dużo nie pomogę - słuchaj krisa bo wie co mówi. Ode mnie tylko taka mała uwaga do III - ucięta dłoń.
II fajny kadr.
I a tutaj podoba mi się konwersja , bo przypomniała sporą ilość zdjęć zrobionych i wywołanych w domowych warunkach przez mojego Tatę.
Wielkie dzieki za opinie!
Co do zdjecia #III. to zrobione zostalo analogiem i wywolane w ciemni w Domu Kultury (za dawnych lat) wiec trafiles w 10
pozdrawiam
droga i kwiatek naprawdę mi się podobają, chociaż kwiatek mógłby być ciut jaśniejszy
pozdrawiam
I - obróbka nie dla mnie. Bo BW - czyli Czerń i Biel nie może być Szaro-Czarna No i staraj się unikać sytuacji, w której osoba portretowana zamyka wręcz oczy, bo wali na nie słońce
II - smutno wyszło a myślę, że to uśmiechnięta osoba także musisz się bardziej następnym razem postarać. Kontakt z osobą portretowaną to bardzo istotna sprawa -wiem, że nie jest to łatwe, ale z czasem
III - o uciętej dłoni już wiesz. No niby szkopuł i niby to portret więc czemu my się dłoni czepiamy - otóż dlatego,że poza twarzą pokazujesz nam dużo ciała a tu ciach dłoni nie ma..
poza tym mam wrażenie, że dziewczyna na zdjęciu ucieka i gdyby się nie trzymała, to już by spadła lub jej po prostu nie było
ale ćwicz dalej
Dzieki francuz za opinie, chociaz liczylam na wiecej krytyki
pozdrawiam
Dziekuje kris za opinie!
Poczytalam troszke na forum i wiem ze znasz sie na temacie, dlatego twoje zdanie jest dla mnie bardzo istotne.
Co do tej I. to teraz zal mi tej biednej dziewczyny Fakt slonce wtedy bylo bardzo mocne, ale zalezalo mi na duzym kontrascie, a ona jest dosc cierliwa
Zdaje sobie sprawe, ze te porterty maja smutny charakter, ale ... moze to moja wina. Kiedy ja ogladam zdjecia moja uwage przykuwaja te bez usmiechu i moze za duzo sie na nie napatrzylam.
W kazdym badz razie jeszcze raz wielkie dzieki i obiecuje, ze bede cwczyc.
ok kris, poszperalam troszke i znalazlam zdjecie, na ktorym ktos sie usmiecha (przynajmniej probuje)