anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

prosze o opinie-nowicjusz

kasia25-----
Początkujący

prosze o opinie-nowicjusz

oto pare moich fotek prosze o opinie na podstawie ich bede mogla sie uczyc.Picture 1 .jpg

65 ODPOW. 65
kasia25-----
Początkujący

VSO Image Resizer ale nie widze tam takiej opcji

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

kasia25 napisał(a):

VSO Image Resizer ale nie widze tam takiej opcji

Dlatego, że ten program służy do zmiany wielkości zdjęcia lub masowo kilku zdjęć (nawet z całego foldera).
Jeszcze dzięki temu programowi przy tworzeniu galerii możesz nanieść swój podpis na zdjęciu ( inaczej znak wodny).
Potrzebujesz innego programu do zmiany rozmiaru jak i edycji zdjęć ;)
Pozdrawiam :)

Pozdrawia Starosta :grin:
kasia25-----
Początkujący

dzieki wielkie a polecacie jakis program-bede wdzieczna.

Starosta.
Początkujący

-CorelDRAW
-Photoshop
-Lightroom
i wiele, wiele innych ;)

Pozdrawia Starosta :grin:
ci.nek
Początkujący

kasia25 napisał(a):

dzieki wielkie a polecacie jakis program-bede wdzieczna.

Zobacz tu: http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=31&t=160

zorki-----
Początkujący

Starosta napisał(a):

-CorelDRAW
-Photoshop
-Lightroom
i wiele, wiele innych ;)

Hehe, CorelDRAW to pakiet do grafiki wektorowej, nie rastrowej. Chyba że chodziło Ci o Corel Photo Paint albo Paint Shop Pro. Photoshop to kobyła i w dodatku droga. Jeśli ktoś chce coś ze stajni Corela to polecam Paint Shop Pro właśnie, a z Adobe Photoshop Elements (już nawet nie wiem którą wersję) Osobiście używam darmowego Gimpa i rezultaty są zadowalające :-)

profile.country.PL.title
ufosan-----
Poszukiwacz

Polecam IrfanView!
Prosty, darmowy, mało ważący i co ciekawe :o jego nowsze wersje "łykają" rawy (arw) z Sonego.
Pozdrawiam ;)

wratislavian
Początkujący

ufosan napisał(a):

Polecam IrfanView!
Prosty, darmowy, mało ważący i co ciekawe :o jego nowsze wersje "łykają" rawy (arw) z Sonego.
Pozdrawiam ;)

również polecam

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

1 i 2 - popracuj nad pionem w kadrze
o ile robiąc kadr czasami tego nie widzimy, to widać przekrzywienie na komputerze - i możesz w programie graficznym to obrócić
koledzy Ci polecali swoje pozycje, nie mniej ja Cię będę namawiać na darmowego GIMP'a lub Picassę. Zaś do zwykłego zmniejszania, wyostrzania, przeglądania zdjęć - polecam wymieniony już irfan view :D

ja sam używam Adobe Photoshop ale z doświadczenia wiem, że mnogość funkcji jaką daje nam ten program gubi ludzi, którzy stawiają pierwsze kroki w obróbce zdjęć ;)

3 - bardzo fajny kadr

4 -ok
5 - nieostro
6 - ok

Początkujący

dzieki Kris bardzo cenie sobie twoja opinie bo twoje zdiecia sa swietne, w sumie rozumiem,ze sa przyzwoite ;) pomijajac 5 oczywiscie, chciala bym wiedziec o fotografii wiecej jak narazie to bardzo malo wiem ciagle wertuje strony forum posciagalam sobie ksiazki i mam nadzieje,ze kiedys zrobie jakies dobre zdiecie.