anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

ramonci galeria ;)

profile.country.PL.title
ramoncia
Nowicjusz

ramonci galeria ;)

Jako posiadaczka A 300 od miesica niespeBna cykam. i mam nadzieje, ze kazde kolejne zdjecie bedzie jeszcze lepsze. bo jak na razie testuje. i bawie sie. na poczatek:

16 ODPOW. 16
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Witam
Zachodzik- właściwie kiczyk i banał, ale ja lubię takie klimaty :)
Gdybyś tak przycięła co najmniej połowę tego czarnego dołu, i z lewej tak miedzy drzewem a ostatnim badylem - moim zdaniem wyglądałoby lepiej.
Kwiatki - umówmy się, że to takie testowe...
Pozdrawiam

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
ramoncia
Nowicjusz

Ściślej mówiąc to wschód nie zachód ;). Spróbuję przyciąć.
A kwiatki faktycznie testowe :)
Dziekuję za komentarz.

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Witam :flushed:

ramoncia napisał(a):

Ściślej mówiąc to wschód nie zachód ;).

:shock: ja bym też napisał, że zachód to jest :smileyrolleyes:
Czekamy na następne...

Pozdrawia Starosta :grin:
doslav.
Poszukiwacz

ramoncia napisał(a):

Ściślej mówiąc to wschód nie zachód (...)

Ja tam nie wiem ale jak fachowcy mówią zachód to zachód :smileymrgreen:

A tak poważniej to faktycznie ciachnij dół (i lewo może) - zgubi się ten paskudny dach budynku na dole. Kwiatki, skoro testowe, nie będę pyskował. A zachód (tfu!... wschód znaczy) ma potencjał - miła fotka :D

profile.country.PL.title
ramoncia
Nowicjusz

chociaz jedno ciegow za bardzo nie zebralo :P.
Wschod to na pewno, bo robione z okna mojego pokoju, co na wszchod wychodzi - zachod bylby z drugiej strony :P. Ale cos w tym jest, ze jak zachod wyglada. hmmm...
Ponizej poprawione - lepiej?

Creatoor
Początkujący

Witam
Co do zachodzącego wschodu słońca :slight_smile: to w zasadzie już większość została powiedziana.
Więc mała uwaga do 4 i 5. Tego typu ujęcia to wdzięczny temat, ale przy jego realizacji musisz wziąć pod uwagę bardzo ważny element: tło. Choćby nie wiem jak zabawne czy atrakcyjne było ujęcie samej postaci a tło będzie nieciekawe lub wręcz brzydkie to klapa na całego. Kociak jest sympatyczny ale tło w obu przypadkach :cry: .
Tak więc baw się i eksperymentuj od początku nabierając dobrych zwyczajów co do kompozycji.
Czekamy na następne eksperymenty

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Ponieważ zacząłem z tym wschodzącym zachodem, to jeszcze krótko dokończę: pomijając inne walory zdjecia, mnie chodziło o kompozycję. Już Kopernik odkrył, że słońce nie jest centrum wszechświata, więc umieszczanie słońca w centrum kadru rzadko znajduje uzasadnienie. Tu nie znajduje. Więc gdzie je umieścić? Ano, najlepiej w pobliżu jednego z tzw. "mocnych punktów". Stąd moja sugestia, aby ciachnąć z dołu i z lewej, co wprowadziłoby słonko na właściwe mu miejsce. A Ty po prostu powiększyłeś środek tamtego kadru i w rezultacie... jest jak było, czyli nijak, choć może trochę lepiej :(

A kotki fajne - próbuj dalej (z tym tłem, to Creatoor ma rację)
Pozdrawiam

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
ramoncia
Nowicjusz

No dobra, zrobię jeszcze jedno podejście do tego wschodu jak w domu będę to powiesz, czy lepiej :P
Hmmm... A co do kotów to trudno umieścić je w odpowiednim tle, bo z reguły przemieszczają się szybciej niż światło ;) Ale zobaczę, co da się zrobić, może w plenerze lepiej będzie ;)

doslav.
Poszukiwacz

ramoncia napisał(a):

No dobra, zrobię jeszcze jedno podejście do tego wschodu jak w domu będę to powiesz, czy lepiej :P

Zawsze warto zrobić jeszcze jedno podejście aczkolwiek pierwsze zdjęcie nie jest całkowicie stracone ;) Myślę, że wszystkim chodziło mniej więcej o takie skadrowanie zdjęcia...
Dsc00823a.jpg

To tylko przykład na chybcika :smileymrgreen: