Podziel się wrażeniami!
zdjęcia pochodzą z ub roku. z góry informuje, że pykając wtedy nie miałem o fotografii większego (w zasadzie żadnego) pojęcia. zdecydowaną większość z nich mając dzisiejszą wiedzę i doświadczenie wykonałbym zupełnie inaczej niemniej jednak część z nich uznaje za udane niektóre nawet bardzo i kilka z nich wrzucam poniżej do oceny. modelu aparatu może nie będę zdradzał bo wstyd, chyba, że dane zachowają się w exif.
pzdr.
kris
1 - już raz kadrowane było - z uwagi na datę na zdjęciu, która w tamtym okresie wydawała mi się rzeczą bardzo praktyczną potem szkoda było mi usuwać coś jeszcze.
2 - to samo. zostawiając stopy została by i data. wybór był dla mnie oczywisty. teraz mam nauczkę na całe życie.
3 - w tym wypadku pewnie na konstrukcji projektu samego Eiffla choć pewnie masz racje.
5 - urwisko/klif.
już nie mam
dzięki wszystkim za opinie.
pzdr.
fotki z dziś i sprzed kilku tygodni.
pzdr.
...
...
no zlituje się ktoś nade mną i napisze co sadzi o tych zdjęciach? czy na prawdę są tak marne, ze nie warte komentarza?
O litości nie ma mowy... A tak na poważnie każde zdjęcie jest warte komentarza jeśli tylko zrobił je ktoś z pasją.
No cóż, 1, 2, 4, 5 i 6 - zdjęcia z lasu i lasu. Mówiąc szczerze nie ma w nich nic nadzwyczajnego. Może gdybyś spróbował je przekonwertować na b&w... Sam nie wiem.
3 ka przydało by się trochę więcej ostrości
7 i 8 ładne, zwłaszcza kolorystycznie ale znów ucieka ostrość.
Najlepsze z nich 8.
Pozdrawiam
no wiem ze las, las... tak się składa, że mam go tuż obok domu i tak mi najprościej, ale chyba rzeczywiście nic już nie da się z niego wycisnąć, chyba tylko macro.
thx za opinie.
a wyostrzasz po zmniejszeniu ?
bo mam wrażenie, że nie
a zdjęcia niestety nie powalają, ale w tym temacie trudno zaspokoić moje oczy
ripride napisał(a):
no wiem ze las, las... tak się składa, że mam go tuż obok domu i tak mi najprościej, ale chyba rzeczywiście nic już nie da się z niego wycisnąć, chyba tylko macro.
w sumie...
ciekawe propozycje. mimo, ze przykładami jak wyżej wielokrotnie się stykałem sam jakoś nie miałem przekonania żeby to robić. może to błąd.
pzdr.