Podziel się wrażeniami!
Witam.Jest to mój absolutny debiut z góry przepraszam za jakiekolwiek wpadki. Od niedawna mam alfę550 i próbuję się z nią zaprzyjaźnić.Dotychczas pstrykałem kompaktem Canon510 a wcześniej Zenitem E.Zdaje sobie sprawę że to co teraz chcę pokazać jest dalekie od tego co chcieli
byście oglądać ale pierwsze "koty za płoty".Proszę o komentarz.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Brawo Panowie-widzę powiew emocji.Trebor-którą "wysztemplekować",czy parę spacerowiczów też.Żaglówka płynie do portu dlatego ma z górki.Jak by nie było niebiesko to szaro i buro.Pozdrawiam.
wojkra napisał(a):
Brawo Panowie-widzę powiew emocji (...)
Witam dzięki za wizytę.
Teraz kacza rodzinka.
Witam.
Do każdego zdjecia mozna sie przyczepić i je - mniej lub bardziej - skrytykować. Jeśli obraz wzbudza emocje, nie tylko negatywne - gdy zdjęcie jest "skopane", to już jest nieźle - zawsze mozna podyskutować nad kadrem, kompozycją itp. Ale jeśli wszyscy zgodnie twierdzą, że fotka jest do niczego, to coś musi byc na rzeczy i warto przemysleć - dlaczego.
Ostatnie dwa, moim skromnym zdaniem sa co najmniej poprawne.
264 - w zasadzie nie mam uwag - ja bym się nie wstydził takiego obrazka pokazać ;
265 - tu mozna by podyskutować, czy właściwy jest format panoramiczny, czy ten liść po lewej jest potrzebny (ja bym go odciął przy samym czubku), ale poza tym jest OK. Warto w postprocesingu spróbować różnego kadrowania i czasem uda się lepiej niż za pierwszym razem - w aparacie, dlatego warto (przynajmniej na początku) kadrować ciut szerzej - tylko trzeba potem pamiętać, że trzeba przyciąć (czasem nie trzeba).
Mam tylko nadzieję, że teraz kolejna partia zdjęć, będzie równie dobra, lub lepsza od tych ostatnich dwóch.
O której godzinie to było robione?
kuraq napisał(a):
O której godzinie to było robione?
Wiatr nie ma znaczenia, natomiast "samo południe" to pora dobra dla westernów, do robienia zdjęć, niestety bardzo rzadko. I niestety widać niefajne kontrasty spowodowane ostrym południowym światłem.wojkra napisał(a):
Co do pytania-w samo południe i przy lekkim wietrze nad rzeką.
Witam.Tadeusz dzięki za wizytę.O wietrze to tak asekuracyjnie że jest poruszone i brak ostrości.Pozdrawiam.
wojkra napisał(a):
Witam.Tadeusz dzięki za wizytę.O wietrze to tak asekuracyjnie że jest poruszone i brak ostrości.Pozdrawiam.