anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jakie zmiany w Alfach?

Foters
Początkujący

Jakie zmiany w Alfach?

Ciekaw jestem jakie zmiany byście wprowadzili w swoich Alfach jak byście mieli taką możliwość?, chodzi mi głównie o wygląd zewnętrzny żeby wyglądały bardziej profesjonalnie ale nie tylko.

52 ODPOW. 52
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

SZFENDAK napisał(a):

Tomek69N napisał(a):

Może jeszcze o wyposażeniu fabrycznie w dodatkową ładowarkę do której nie trzeba wyciągać akumulatora z aparatu.

tu bym polemizował
po pierwsze aku podczas ładowania trochę się grzeje a elektronika tego nie lubi bo się starzeje
po drugie zawsze istnieje możliwość zwarcia elektrod podczas ładowania a co za tym idzie wybuch aku
jak wywali na zewnątrz to posprzątasz wyczyścisz dywan i po kłopocie
jak w puszce to już duży problem
a poza tym kto chodzi z jednym aku :nauseated_face:

No gdyby tak myśleć we wszystkim to musiałbym wyciągać akumulator wieczorem z auta, komórki i wszelkich cudów...
Chodzi mi o wieczorne ładowanie po plenerze. Mam jeden akumulator. Dwa razy zapomniałbym o włożeniu do aparatu rankiem. Na szczęście specjalnie nie zamykam klapki. Poza tym producent przewidział chyba możliwość ładowania skoro wyposażył obudowę w DC IN ?

wratislavian
Początkujący

SZFENDAK napisał(a):

Łukaszu to nie tak do końca, wady też są ważnym aspektem.

dobrze rozumiem o co Ci chodzi. za to trochę mnie nie zrozumieliście. Ty także Lajamie. nie chciałem być złośliwy. po prostu podejdźcie do topicu z dystansem. jest to fajny temat w sam raz do działu luźne rozmowy. nikt nie twierdzi, że Waszym aparatom czegoś brakuje. nikt nie pisze, że onanizm sprzętowy to zjawisko dobre. masz aparat to pstrykaj bo to jest fajne. kitem, heliosem, otworkiem. czym lubisz.

nie na miejscu wydały mi się chłodne odpowiedzi na pierwszy post Fotersa.

SZFENDAK napisał(a):

kiedyś(jeszcze niedawno) mieliśmy pudło z obiektywem i marnej jakości materiał negatywowya powstawały genialne zdjęcia

drogi Szfendaku. może miesiąc temu latałem z 15nasto letnim kompaktem na klisze w połączeniu z lampą za złotych 40 i własnoręcznie zlutowaną fotocelą.
i co mogę powiedzieć.
bawiłem się genialnie:)

ten temat jest o tym czy chcecie dwa białe paski przez body na styl dogea vipera czy może obudowę w kolorze perkalikowym w tramwajki.
trochę luzu :)

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

wratislavian napisał(a):

trochę mnie nie zrozumieliście.

Jesli już jestesmy przy rozumieniu....no trochę trudno zrozumieć co czasem masz na myśli, wybacz. Może warto się zastanowić nad tym co się pisze, jeśli przynajmniej 2 osoby interpretują Twoją wypowiedź inaczej niż Ty sobie zaplanowałeś? ;)

Słowo pisane jest dużo trudniejsze do interpretacji. Szczególnie kiedy nie używasz emotek, które potrafią lepiej oddać charakter wypowiedzi czy podkreslić żart, itp.

trochę luzu

:D