Podziel się wrażeniami!
Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem a300. Nie wiem czemu ale dookoła słyszę krytykę zewsząd za swój zakup. Wielu znajomych (mniej lub bardziej) mówi, że to szajs... na razie jakoś dzielnie odpowiadam, że to nie aparat robi dobre zdjęcia tylko człowiek, ale...Nie wiem skąd się bierze taka opinia. Też się z tym spotkaliście?
Nieporuszone zdjęcie przy 1s hmmmm, gratulacje sztywnej ręki
Style napisał(a):
Po za tym nieszczęsna konstrukcja gorącej stopki nie raz blokowała mi możliwość normalnego korzystania z lamp studyjnych. Jest wiele za i wiele przeciw
Gdy byłem piękny i młody, zdarzało mi się "utrzymać" nawet 3-sekundowe ujęcia - wówczas Smieną (bez stabilizacji) - teraz niestety już nie jest tak dobrzeStyle napisał(a):
Nieporuszone zdjęcie przy 1s hmmmm, gratulacje sztywnej ręki
Tadeuszu ja wiem że ludzie korzystają ale ile razy się wybieram do jakiegoś studia to zawsze jest problem bo albo nadajnik albo kabel nie jest podpinany pod stopkę sony. A co do mocowania lampy to szczerze powiem że wynalazek minolty jest mało stabilny, jak podpinam lampę to nie jest ona super sztywnie zamocowana.
Style napisał(a):
Tadeuszu ja wiem że ludzie korzystają ale ile razy się wybieram do jakiegoś studia to zawsze jest problem bo albo nadajnik albo kabel nie jest podpinany pod stopkę sony.
Miałem doczynienia z kilkoma przejściówkami i wszystkie były lipne delikatnie mówiąc. A szanowne sony za oryginalną liczy sobie takie pieniądze jak by była ze złota ta przejściówka.
Style napisał(a):
albo kabel nie jest podpinany pod stopkę sony.
Oczywiście że ma tylko z kablem nie jest za wygodnie a bezprzewodowe nadajniki w studiach nie są spotykane, przynajmniej mi się nie udało spotkać
Po za tym częściej używanym od kabla synchro jest kabel na gorącą stopkę.
Czemu sony nie może sprzedawać oryginalnej przejściówki za normalne pieniądze ?
a ja mam radiowy nadajnik z tą dziwną nikonowo-canonową stopą i radzę sobie prostym sposobem - łączę ten nadajnik z puszką za pomocą 3cm kabelka synchro
To ciekawy pomysł muszę sobie taki kabelek sprawić a nadajnik jak się trzyma ?
dynda, ale powiem Ci, że nie zwracam na niego uwagi
chociaż ostatnio padła mi bateria w radiówce i odpalam lampy HVLką