anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Prawa Autorskie jak to zrobić

profile.country.es_ES.title
jasiu333
Początkujący

Prawa Autorskie jak to zrobić

Witam szanowne grono ,i zapytam jak mam zrobic prawa autorskie na fotki zeby ktos inny nie mogł ich publikować. :question:

6 ODPOW. 6
florius
Początkujący

znak wodny i publikowanie fotek w małych rozdzielczościach zazwyczaj wystarczają :)

ripride
Początkujący

jasiu333 napisał(a):

Witam szanowne grono ,i zapytam jak mam zrobic prawa autorskie na fotki zeby ktos inny nie mogł ich publikować. :question:

jeśli fotki są twojego autorstwa bez względu na wszystko masz do nich wyłączne prawo. jeżeli ktoś wykorzysta - opublikuje, rozpowszechni itd. je bez twojej zgody i mimo twojego żądania nie usunie masz prawo występować na drogę sądową. oczywiście rzeczy o których napisał florius lub po prostu informacja na stronie, że nie wyrażasz zgody na (...) minimalizują prawdopodobieństwo ich wykorzystania w sposób w jaki byś sobie tego nie życzył.

pzdr.

Lochness
Początkujący

Jeżeli masz zamiar zrobić sobie portfolio, to możesz skorzystać ze skryptu blokującego klawisz printscreen i prawy przycisk myszy. Odnosi się to tylko do własnych stron, niestety fora internetowe czy też serwisy typu fotosik odpadają. Może Ci się ta informacja przyda.
pzdr

profile.country.es_ES.title
jasiu333
Początkujący

mam pytanie jak zrobić znak wodny ,używam Photoshop CS3

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Tworzysz napis.
A następnie zmieniasz jego Opacity / Przezroczystość np. na 40%

jasiu333
Początkujący