Podziel się wrażeniami!
Witam! Męczy mnie pewien problem, jestem szczęśliwym posiadaczem lustrzanki sony, lecz martwi mnie fakt gdyż mój kolega fotograf zmartwił mnie pewnym zdaniem "pokaż mi fotografa który ma aplphe" twierdzi że w fotografii dominują Nikony i Canony. Czy na prawdę jest tak źle, kiedy fotograf posiada sonacza? To prawda bardzo rzadko widziałem fotografa z Sony, chyba że to przypadek... Nie rozumiem skąd takie twierdzenia powstają? Wytłumaczcie mi to proszę.
Jestem wymagającym amatorem, fotografem bardzo dużą wiedzą teoretyczną, co raz większa praktyczną. Jestem na etapie wyboru nowego jasnego obiektywu, i nie wiem czy dalej wkładać pieniądze w alphe 200 czy przeczekać i dozbierać i niestety przejść do konkurencji z całym szacunkiem dla SONY !
SZFENDAK napisał(a):
a zakup obiektywu za stabilizacją innych producentów to wydatek minimum 4 tysiące
Witam a ja znalazłem się na jakimś tam forum o dziwo samochodowym gdzie oczywiście także jest temat: Jaki macie sprzęt do fotografowania??. I oczywiście większość posiada N, C, i różnych firm "małpki". Ja napisałem że posiadam Alphę i to co do niej mam. Znalazłem jednego forumowicza który zastanawiał się nad A200 ale zrezygnował, a dlaczego?? Tu jego odpowiedź: Testowałem Sony A200, przez dłuższy okres. Nad funkcjami się zbytnio nie zastanawiałem, jednak (wiem, może to dziwne) ale swoje zrobiło menu jak i wygląd aparatu. Stąd firma mnie bardziej przekonująca - Nikon.
Czyli chyba większość osób nie bardzo zwraca uwagę na to co kupuje, chyba bardziej patrzą na firmę niestety ;/.
Kumpel z kolei (nie pracuje na kolei
Co z tego, że ma mniejszy zakres czułości matrycy, skoro zdjęcie przy ISO 3200 już pozbawione jest szczegółów. 90% ludzi nawet nie wie, co to jest i do czego służy a jedyne co ich interesuje i jest to od razu "kartą" przetargową to rozdzielczość matrycy i cała masa innych dupereli takich jak np. zakres czułości matrycy...
nie chcialem podpinac nowego watku wiec zapodam tutaj-moze Kris przesunie gdzies ale puki co -porownanie alphy 200 i innych do http://www.allegro.pl/item752226931_son ... kumul.html
czy ktos przeprowadzil kiedys konfrontacje?
Deviant napisał(a):
Co z tego, że ma mniejszy zakres czułości matrycy, skoro zdjęcie przy ISO 3200 już pozbawione jest szczegółów. 90% ludzi nawet nie wie, co to jest i do czego służy a jedyne co ich interesuje i jest to od razu "kartą" przetargową to rozdzielczość matrycy i cała masa innych dupereli takich jak np. zakres czułości matrycy...
nie chcialem podpinac nowego watku wiec zapodam tutaj-moze Kris przesunie gdzies ale puki co -porownanie alphy 200 i innych do http://www.allegro.pl/item752226931_son ... kumul.html" target="_blank
czy ktos przeprowadzil kiedys konfrontacje?
Arturro10 napisał(a):
Znajomi kupili a350 i dowiedzieli się że ja kupiłem 3setkę, zapytali dlaczego akurat 300, to ja zapytałem dlaczego oni kupili 350 a nie 300 Odpowiedź padła: bo ma 14,2 megapxl a 3setka tylko 10,2.
I w tym momencie rozmowę z nimi zakończyłem
bertone1982 napisał(a):
Wychodzi na to , że A-350 jest lepsza od A-700 , bo ma więcej megapxl
Ja kupiłem Sony żeby wmieszać się w tłum ( tyle tego jest )