Podziel się wrażeniami!
witam wszystkich. Zakupiłem wspomniane kino domowe i mam kłopot. Otóż z racji małego pokoju chciałem głośniki przednie postawić z tyłu ale brakuje kabla. Czy można pzrepiąć kable z ,miejszych głośników do tych większych? nie jestem specjalistą nie mam takich umiejętności a kłopot jak dla mnie jest taki, że jak rozkręciłem głośniki duży i mały okazało się, że większe z nich mają dwa mniejsze głośniki a m,niejsze tylko jeden. Większe posiadają połączenie między wspomnianymi głośnikami. czy może mi ktoś pomóc?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Wracamy z odpowiedzią od naszego działu odpowiedzialnego za sprzęt audio. Sugerują unikanie zamiany przednich głośników z tylnymi. Tylne głośniki surrund, to głośniki które mają dodać efekt pogłosu w dźwięku przestrzennym. Zwykle mają o wiele węższe pasmo przenoszenia niż głośniki przednie z tego samego zestawu. Najprościej rzecz ujmując, to nie będzie dobrze grało i możliwości sprzętu nie będą wykorzystane.
Należy mieć również na uwadze oddzielną kwestię jaką jest ewentualna utrata gwarancji jeśli sprzęt będzie przerabiany.
Pozdrawiamy, zespół Sony
Dziękuejmy za zapytanie. Przekazaliśmy sprawę do naszego działu technicznego, odpowiedzialnego za sprzęt audio. Po zapoznaniu się przez nich ze sprawą, wrócimy z odpowiedzią.
Pozdrawiamy, zespół Sony.
Wracamy z odpowiedzią od naszego działu odpowiedzialnego za sprzęt audio. Sugerują unikanie zamiany przednich głośników z tylnymi. Tylne głośniki surrund, to głośniki które mają dodać efekt pogłosu w dźwięku przestrzennym. Zwykle mają o wiele węższe pasmo przenoszenia niż głośniki przednie z tego samego zestawu. Najprościej rzecz ujmując, to nie będzie dobrze grało i możliwości sprzętu nie będą wykorzystane.
Należy mieć również na uwadze oddzielną kwestię jaką jest ewentualna utrata gwarancji jeśli sprzęt będzie przerabiany.
Pozdrawiamy, zespół Sony