Podziel się wrażeniami!
Witam,
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z serwisem door-to-door?
Dla mnie to jakaś porażka! Oto moja historia:
Zarejestowałem naprawę (telewizor KD-43XE7005 - po niecałych dwóch tygodniach od zakupu telewizor przestał działać - zamiast obrazu wyświetla coś w rodzaju szarego kodu kreskowego) i otrzymałem maila że w ciągu 24h odezwie się do mnie serwis i ustali wizytę serwisanta. Czekałem od poniedziałku aż do czwartku i nic. Zadzwoniłem do SONY z zapytaniem co się dzieje - wówczas pan z infolinii poinformował mnie, że owszem 24h ale robocze???? W mailu było napisane cytat: W ciągiu 24 godz. po rejestracji, wybrane Autoryzowane Centrum Serwisowe Sony skontaktuję się w celu umówienia naprawy lub odbioru produktu.
Ale ok - przyjąłem takie tłumaczenie i czekałem dalej. Myślę sobie: "w piątek zadzonią" ale cóż: dalej nic. To dzonię do firmy wskazaniej w mailu jako autoryzowany serwis:
PRAM
UL. POLCZYNSKA 115B TEL (22) 4282910; (22) 4282912
01-303 WARSZAWA
Nikt nie odbiera - tylko jakiś automat odgrywa swoją śpiewkę o nagrywaniu rozmów, po czym kilka sygnałów i rozłączenie. Wobecz tego ponownie decyduję się na telefon bezpośredeni do SONY. Miłej pani opowiadam całą
historię. Ta obiecuję mi, że skontaktuje się "swoimi kanałami" z firmą PRAM i wyjaśni sprawę. OK, czekam dalej.
Po kilku godzinach otrzymuję maila od firmy PRAM, że "moje zgłoszenie utknęło w buforze" (cokolwiek miałoby to znaczyć). Pan prosi o zdjęcia usterki i obiecuje, że w poniedziałek zadzoni w sprawie umówienia wizyty. Czekam do poniedziałku. Pod koniec dnia zniecierpliwiony postanawiam wysłać maila z zapytaniem czy zdjęcia dotarły i czy pomogły w ustaleniu przyczyń usterki. Oczywiście brak odpowiedzi. Rozumiem gdyby coś napisali - potrzebujemy trochę czasu - odezwimy się do Pana, a tu nic, zero, cisza. Może urlop? Nie wiem, ale jedno wiem - tak kontakt z
klientem nie powinien wyglądać.
Frimie SONY gratuluję takiego serwisu door-to-door. Może warto zastanowić się nad zmianą nazwy, np. door-to-infinity?
Pozdrawiam
Grzegorz Makowski
Grzegorz,
Przykro nam z powodu Twoich negatywnych doświadczeń z naszym serwisem. Taka obsługa jest niedopuszczalna.
Kierujemy sprawę do działu Obsługi Klienta, który zajmie się nie tylko Twoim zgłoszeniem, ale również jakością obsługi serwisu PRAM.
Pozdrawiamy,
Zespół Sony
Grzegorz,
Dział Obsługi Klienta skontaktował się z serwisem żeby przyspieszyć sprawę. Przepraszają i obiecują skontaktowac się z Tobą tak szybko, jak będzie to możliwe.
Pozdrawiamy