anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-32S5500 jak uruchomić PIP ??

FreeDee-----
Początkujący

KDL-32S5500 jak uruchomić PIP ??

Witam.
Jestem świeżym urzytkownikiem takiego telewizora. Prawie wszystkie funkcje już rozgryzłem, ale nie moge doszukać się funkcji PIP. Może mi ktoś powiedzieć, jak ją uruchomić ??
Pozdrawiam.

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Przynajmniej w 32E4000, PIP działa tylko jeśli masz podłączoną antenę do gniazda TV i jakieś urządzenie do gniazda PC.

Zresztą fajnie jest to wszystko objaśnione w instrukcji :thumbsup:

FreeDee-----
Początkujący

Aha, czyli PIP działa tylko wtedy, gdy mam sygnał z anteny (gniazdo antenowe) i jednocześnie podłączony komputer (D-Sub), nie można go używać np. do podglądu jednego programu, gdy ogląda się drugi, tak?

irek6311
Początkujący

FreeDee napisał(a):

Aha, czyli PIP działa tylko wtedy, gdy mam sygnał z anteny (gniazdo antenowe) i jednocześnie podłączony komputer (D-Sub), nie można go używać np. do podglądu jednego programu, gdy ogląda się drugi, tak?

Podgląd innego kanału Tv wymaga obecności 2 tunerów w telewizorze (dlatego PIP w większości TV działa na inne wejście sygnału) .

FreeDee-----
Początkujący

Rozumiem. Czy więc można włączyć PIP - program z TV i DVD podłączone przez HDMI i jak w ogóle włączyć PIP w tym telewizorze ?

irek6311
Początkujący

Sony udostępnia podgląd z wejścia PC (D-sub) ,
tak na marginesie to funkcja i działanie PIP jest opisane szczegółowo w instrukcji obsługi .

oldguest
Początkujący

FreeDee napisał(a):

Rozumiem. Czy więc można włączyć PIP - program z TV i DVD podłączone przez HDMI i jak w ogóle włączyć PIP w tym telewizorze ?

Jak już ktoś stwierdził PIP w tym telewizorze jest dostępne tylko jeśli głównych źródłem jest komputer przez D-Sub a drugim antena naziemna.

amadar
Początkujący

KDL-32S5500 nie posiada ani funkcji PIP ani PAP.