Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie,
chciałem zapytać czy, jak na załączanych zdjęciach problem dotyczy martwych pikseli? Na ekranie widoczna jest ciemna plamka wielkości ok 1 mm. Wykonałem test kolorów - plamka widoczna jest na większości kolorów, nie jest widoczna jedynie na czarnym. Wykonałem reset do ustawień fabrycznych, niestety nie pomogło. Czy są zasady dotyczące wadliwych pikseli w odniesieniu do wymienionego telewizora i czy jest szansa zlecenia weryfikacji serwisowej?
Zgłaszałem również w innym temacie problem z jasną plamką, niestety serwis uznał, że nie jest to wadą:
https://community.sony.pl/t5/smart-tv/plamka-na-ekranie-kd49xf7005-tv-led-uhd-sony/td-p/2615597
Pozdrawiam
Szczerze mówiąc nie wyglada to jak martwy piksel. Przynajmniej dla mnie na podstawie tych zdjęć.
Może masz coś pod matrycą. W takim wypadku polecam się skontaktować z supportem.
Witam,
zgłosiłem problem do supportu, otrzymałem informację, iż cyt. "najkorzystniejszym rozwiązaniem będzie usługa door to door: - tak zrobiłem, zarejestrowałem naprawę w dniu 4.02.2020 r. gdzie następnie otrzymałem kolejną informację cyt. "W ciągu 24 godz. po rejestracji, wybrane Autoryzowane Centrum Serwisowe Sony skontaktuję się w celu umówienia naprawy lub odbioru produktu" niestety kontakt nastąpił dopiero po moim kolejnym emailu do supportu w dniu 10.02.2020 r. (telewizor został odebrany w dniu 11.02.2020 r.). W dniu 20.02.2020 r. otrzymałem telewizor opis naprawy cyt. "Wymiana na KD-49XF005 o numerze seryjnym innym niż nr seryjny telewizora który oddałem do naprawy, tv używany, który został mi dostarczony również uszkodzony, mianowicie w tym egzemplarzu po wykonaniu testu kolorów widocznych jest wyraźnie ok 10 ciemnych plamek licząc na całej matrycy. Pan z serwisu włączył tv przy mnie na 5 sekund, gdzie widniało menu wyboru języka na czarnym tle informując, że bezpieczniej będzie w pełni uruchomić telewizor po ok. 30 minutach z uwagi na fakt niskiej temperatury telewizora związanej z jego transportem
Witam. Mam problem z tv 4K Sony 49KD zauważyłem ostatnio dwie linię czarne ,biegnące z góry do dołu ekranu,jednej i drugiej nie widać ,gdy ekran jest czerwony,jedna widać na żółtym,zielonym i niebieskim,a na czarnym świeci na biało. Druga linia jest cały czas czarna. Proszę o pomoc.