anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nowości kontra KDL-46W4500

easydog
Początkujący

Nowości kontra KDL-46W4500

Oto link na stronę gdzie przedstawiono porównanie W4500 z nowymi modelami na rok 2009 http://www.sony.pl/comparison/kdl40w550 ... dl46w5500k
Zastanawiają tylko te 8-bitowe matryce w nowych modelach :question:

10 ODPOW. 10
profile.country.pl_PL.title
kaemesio
Początkujący

Czy ja dobrze widzę, że te modele nie mają DVB-T MPEG4? Raczej mało prawdopodobne ale tak wynika z opisu w chwili obecnej...

Razak-----
Początkujący

Faktycznie zastanawiające są te panele 8bitowe, co do MPEG-4 to z tego co podają w porównywarce jest jak najbardziej obsługiwany. Mnie najbardziej cieszy zwiększona ilość wejść HDMI czasem 3 to jednak za mało no i druga sprawa dalsze rozwijanie DLNA które jakby nie patrzeć daje sporo możliwości

kaemesio
Początkujący

Masz rację - w moim porównaniu miałem też model ECO - KDL-40WE5W i to ten nie ma wpisane, że ma DVB-T MPEG4. Zagalopowałem się.
DLNA z filmami do rzeczywiście krok w dobrym kierunku. Nie ma tylko nic na temat tego jakie kodowanie będzie przyjmowane przez telewizor - tak jak PS3 czy może inaczej...

scarface-----
Początkujący

Generalnie sprzęt podobny do poprzednika (co nikogo pewnie nie dziwi), dla mnie ciekawe jest jak wpłyną nowe procesory na obraz, bo w sumie jest to pierwszy model z elektroniką określoną Bravia Engine 3. Wchodzi w marcu więc pewnie jakieś testy pokażą się lada moment.

Zgadzam się z wami co filmów w DLNA, to byłby krok we właściwym kierunku, duży krok, ale póki nie przeczytam szczegółów i nie zobaczę to nie uwierzę :)

Zimny_
Użytkownik

Te modele jakoś specjalnie nie zmieniły się. Mnie dziwi wykorzystanie matrycy 8bit. Czyżby ta 10 bitowa nie dawała aż tyle, żeby w nią inwestować? Zastosowano nowy typ podświetlenia CCFL. Generalnie wyglądają świetnie, tylko na pewno cena niemile nas zaskoczy. Jeszcze słaba złotówka... Czekam na testy :D

Dominik77-----
Początkujący

Ok, a ten model kontra 40Z4500? Warto dopłacić za 200 hz? Czy poza tym czymś się różnią?

scarface-----
Początkujący

na pierwszy rzut oka jest kilka różnic znaczących tzn. między W5500 (jeśli o ten model Ci chodzi) a serią Z4500 (np. wymienione procesory z BE2 na BE3 w nowym modelu, czy 100 i 200hz obróbka obrazu). Jak to będzie wyglądać w praniu okaże się kiedy model będzie dostępny i będzie można go zobaczyć na żywo oraz poczytać testy. W każdym razie Z4500 pod względem zadowolenia ciężko będzie wyprzedzić a cenowo myślę W5500 będzie trochę droższa.

smok23
Początkujący

Porównałem ceny w Szwajcarii i różnice dla modelu 40" wyglądają następująco
40 W 4000 - 1300 CHF
40 W 4500 - 1650 CHF
40 W 5500 - 1990 CHF
Jak to będzie wyglądać u nas - któż to wie :question:

pozdrawiam
Jacek

scarface-----
Początkujący

Jeśli franki wrócą do kursu 2 ZŁ - 1 CHF to cena bardzo przystępna :). Ja gdzieś widziałem cennik w euro i tam było zdaje się 1499 EUR.