Podziel się wrażeniami!
Przymierzam się do kupna telewizoru sony 40 cali z 5500. Bardzo proszę o opinię czy jest dobry jaki jest dźwięk obraz itp. DZIĘKI
Witam, podobne tematy już były, to żeby nie dublować wypowiedzi przeczytaj opinie w tych wątkach, jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania, to wal śmiało :
viewtopic.php?f=54&t=3050
viewtopic.php?f=54&t=2187
qaz napisał(a):
Przymierzam się do kupna telewizoru sony 40 cali z 5500. Bardzo proszę o opinię czy jest dobry jaki jest dźwięk obraz itp. DZIĘKI
Mam ten TV od blisko trzech tygodni, i obraz jest naprawdę niezły, ale niedawno pojawiły się na matrycy dwa subpixele. Jutro ma być pan z serwisu aby zrobić zdjęcia, zobaczymy jak na to zareaguje Sony Poland ( w końcu to nowy model za ponad 6 tys. zł)
Znalazłem fajny test Z5500:
http://hdtvpolska.com/lofiversion/index.php/t16459.html
bardzo ciekawie i szczegółowo opisane. Może rozwiać wątpliwości. Pierwszy raz widzę tak szczegółowo rozpracowany LCD.
kiloan napisał(a):
Mam ten TV od blisko trzech tygodni, i obraz jest naprawdę niezły, ale niedawno pojawiły się na matrycy dwa subpixele. Jutro ma być pan z serwisu aby zrobić zdjęcia, zobaczymy jak na to zareaguje Sony Poland ( w końcu to nowy model za ponad 6 tys. zł)
spolak napisał(a):
kiloan napisał(a):
Mam to samo w modelu 40WE5W - dwa czerwone subpiksele. Niestety matryca nie została wymieniona bo te dwa subpiksele nie są w części centralnej ekranu.![]()
kiloan napisał(a):
spolak napisał(a):
- stosunkowo gruba obudowa
spolak napisał(a):
- utrudniona regulacja overscanu. Trzeba wiedzieć, co zrobić. Trzeba przeczytać dokładnie instrukcję lub test na hdtvpolska wink.gif
spolak napisał(a):
- nieco gorszy dźwięk z głośników w stosunku do modelu Z4500
Nie znam się na tych normach, ale wiem że każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie. Jeśli pixel świeci tak, że serwis uzna jako defekt, to wymienią. Ja miałem (mam) monitor innej znanej firmy (nie będe robił antyreklamy, chociaż wcześniej już o tym pisałem), mam w centralnym punkcie 3 martwe pixele. Świecą na zielono. Oczywiście wysłałem na serwis, a ten odpowiedział, że pixele mieszczą się w normie. Problem jest taki, że telewizor oglądamy z ok 2m. Przed monitorem siedzę w odległości ok 0.5m. Do 3 świecących na zielono pixeli już się przyzwyczaiłem, ale i tak uważam że powinni wymienić panel. Cóż, normy to normy.