anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

pilot w 26v4500

profile.country.pl_PL.title
sowa122
Początkujący

pilot w 26v4500

Sony ma taką przypadłość, że jak zrobi coś fajnego to musi czegoś niedorobić. Mam inne rzeczy tej firmy i wiem co piszę. W przypadku tego TV to absolutnie bezzastrzeżeń. No moze poza ceną. Ale pilot to po prostu skandal. Został chyba zaprojektowany przez beduina, który dostał listę przycisków i wstawił je gdzie popadło. Pewnie każdy użytkownik zauważył, że pilot działa do tyłu. Przyciski do programowania i ustawień, których uzywa się raz na jakiś czas umieszczone są wygodnie pod kciukiem. Gorzej już jest z numerycznymi bo trzeba mieć nieźle koślawą rękę aby się do nich bezpiecznie dostać. Ale zmienić kanał sekwencyjnie lub przyciszyć to już wyczyn. Pilota trzeba złapać za sam koniec i mieć nadzieje że nie wypadnie z ręki. Mam go 2 tygodnie i zaliczyłem trzy upadki. Myślę że to świadoma polityka SONY bo dlaczego nie zarobić dodatkowo na rozwalonych pilotach. Aż dziw bierze że w pilocie są zwykłe paluszki. Bo przecież sony ma swoje baterie i mogło wymyśleć jakąś oryginalną

Reasumując: TV jak najbardziej TAK Pilot to SKANDAL jak na renomowaną firmę. Takiego gniota to jeszcze nie widziałem.
Może ma ktoś pomysł czym mozna go zastąpić.

7 ODPOW. 7
oldguest
Początkujący

sowa122 napisał(a):

Aż dziw bierze że w pilocie są zwykłe paluszki. Bo przecież sony ma swoje baterie i mogło wymyśleć jakąś oryginalną

Ale było by dużo więcej głosów że Sony znowu musiało coś zrobić źle bo baterii dedykowanych nie dało by się kupić w kiosku na rogu... A po za tym cena na pewno była by kilkukrotnie wyższa takich baterii.

profile.country.pl_PL.title
sowa122
Początkujący

I na szczęście nie o baterie tu chodzi. Akurat w pilotach nie miałoby to ekonomicznego uzasadnienia bo działają relatywnie długo inaczej niż w aparatach i kamerach.
Do tej pory nie mogę się nacieszyć tym telewizorkiem ale radość mija jak mam zmienić kanał. W moim poprzednim jak i u konkurencji jest taki krzyżyk, kółeczko czy strzałki które są do programowania ale działają też jako przełącznik kanałów (góra dół) i ciszej głośniej (na boki) A tu nie. Może ja mam trefnego pilota albo jestem na tyle głupi że nie umiem tego uaktywnić.

I na koniec jeszcze raz ponawiam apel. Poradźcie proszę CO MAM KUPIĆ ZAMIAST TEGO BADZIEWIA. :nauseated_face:

oldguest
Początkujący

Każdy ma subiektywne odczucie. Ten sam pilot występuje w większych telewizorach. W salonie nie zdarzyło nam się żeby ktoś narzekał na pilot ale każdy może mieć takie zdanie.

scarface-----
Początkujący

Nie jesteś pierwszą osoba na forum, której pilot się nie podoba ;).
Jak dla mnie jest on ok, nie mam zastrzeżeń (może po prostu się przyzwyczaiłem). I tak najczesciej korzystam z przycisku home i regulacji głośności, czasem z options, włączając wyższy motionflow. No w sumie czasem zmieniam tryb wyświetlania i format obrazu, ale te przyciski są pod ręką.

sowa122 napisał(a):

Gorzej już jest z numerycznymi bo trzeba mieć nieźle koślawą rękę aby się do nich bezpiecznie dostać

albo trzymać dwoma rękoma, co też nie jest wygodne :)

sowa122 napisał(a):

Może ma ktoś
pomysł czym mozna go zastąpić.

Żoną albo mężem ;)

3432-----
Początkujący

tak najczesciej korzystam z przycisku home i regulacji głośności, czasem z options, włączając wyższy motionflow. No w sumie czasem zmieniam tryb wyświetlania i format obrazu

czyli prawie z większości ;)
co do pilota to ja chyba muszę mieć koślawą rękę bo nie miałem problemów z przyciskami, ale wszystko zależy od upodobań i w dużym stopniu od przyzwyczajenia. Przyznaje rację do jednego a mianowicie do braku funkcji zmiany kanałów i głośności w kółku.
Jak bardzo chcesz zmienić pilota to poszukaj w jakimś sklepie AGD/RTV pilotów uniwersalnych. Na allegro też jest dość spory wybór za niską cenę, choć odbija się to na jakości (nieraz bardzo), większość z nich będzie śmigać choć nie zaszkodzi się oczywiście spytać. Dokładnego modelu nie umiem Ci wskazać bo na razie żaden pilot mnie nie wkurzył ;)

Razak-----
Początkujący

ślimak: może to jest bardziej kwestia przyzwyczajenia, jak miałem poprzedni telewizor to też przyzwczaiłem się do tego rozwiązania o którym pisze sowa122 i na początku było ciężko po przesiadce, teraz jest już ok. Co do teorii zarabiania na pilotach to nie róbmy teorii spisku :) po prostu pewne rzeczy można było zrobić inaczej i tyle. Jeśli nie odpowiada, zawsze można kupić uniwersalny...

3432-----
Początkujący

Razak co do przyzwyczajenia to tak właśnie napisałem ;) jak siedzę w garażu to mam tv firmy krzak i tam nie ma żadnych kółek na pilocie nie działa 0 i szybka zmiana kanałów i też jest git, że tak powiem ;)