anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

pytanie

qaz-----
Początkujący

pytanie

witam, mam jedno pytanie: do tv 40calowego Z5500 jest tam jakies okreslone kino domowe. Czy jak bede ogladał np. W11 wydzial sledczy czy inny teleturniej lub film na tvn-ie lub tvp to mogę wlaczyc glosniki kina domowego czy kino domowe jest tylko do filmów z dvd i blu ray??

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
gggrzybowscy
Użytkownik

qaz napisał(a):

witam, mam jedno pytanie: do tv 40calowego Z5500 jest tam jakies okreslone kino domowe. Czy jak bede ogladał np. W11 wydzial sledczy czy inny teleturniej lub film na tvn-ie lub tvp to mogę wlaczyc glosniki kina domowego czy kino domowe jest tylko do filmów z dvd i blu ray??

Jeżeli w kinie wybierzesz TV,to powinieneś mieć dżwięk przez głośniki kina.Tak ja wybieram i jest ok.Najlepiej poproś"Zimny".Ten Pan ma wszystko w jednym paluszku.

Zimny_
Użytkownik

Oj gggrzybowscy, od razu w jednym paluszku... Co nieco wiem o tym i tamtym, ale z tym paluszkiem to przesada :D
Dodam jeszcze, że nie wszystkie programy nadawane przez TVN itp mają przestrzenny dźwięk DD, DS.... Często na normalnych kanałach jest dźwięk stereo. Do tego zależy jak masz podłączone kino do LCD... Co do jakości i porównania dźwięku do BR czy DVD, ciężko jest dorównać jakością do tych źródeł. Podobnie jest z obrazem, niestety satelity mają ograniczony poziom przesyłania bitrate...

gggrzybowscy
Użytkownik

Zimny napisał(a):

Oj gggrzybowscy, od razu w jednym paluszku... Co nieco wiem o tym i tamtym, ale z tym paluszkiem to przesada :D
Dodam jeszcze, że nie wszystkie programy nadawane przez TVN itp mają przestrzenny dźwięk DD, DS.... Często na normalnych kanałach jest dźwięk stereo. Do tego zależy jak masz podłączone kino do LCD... Co do jakości i porównania dźwięku do BR czy DVD, ciężko jest dorównać jakością do tych źródeł. Podobnie jest z obrazem, niestety satelity mają ograniczony poziom przesyłania bitrate...

Widzę,że przez ten paluszek trochę sobie u Ciebie nagrabiłem?,ale taka jest prawda!.Kino mam podłączone do LCD przez Euro-Euro i jak chcę mieć dżwięk przez głośniki z kina,to na pilocie wybieram źródło TV lub magnetowid.Ale prawie nigdy tak nie słucham,bo mnie to nie bawi,bo od tego jest DVD lub BR.Jak niektórzy wolą tak słuchać to ich sprawa.

endrii
Początkujący

Potwierdzam Grzybowskiego (można tak się zwracać do Pana?)! Sporo pomocy otrzymałem od Zimnego i innych użytkowników forum!

gggrzybowscy napisał(a):

Ale prawie nigdy tak nie słucham,bo mnie to nie bawi,bo od tego jest DVD lub BR.Jak niektórzy wolą tak słuchać to ich sprawa.

Znowu potwierdzam. Jedynie jak leci fajny film z satelity, to sobie załączę głośniki. Tak to nie ma sensu. Mnie też nie bawi oglądanie wiadomości na kinie, albo tanieca z gwiadami.

Zimny_
Użytkownik

gggrzybowscy napisał(a):

Widzę,że przez ten paluszek trochę sobie u Ciebie nagrabiłem?

Nie nagrabiłeś, tylko prawie zaczerwieniłem się ;) Tak swoją drogą, to dziękuje, miło jak ktoś tak pisze. Moja wiedza nie jest taka duża, traktuję to bardziej hobbistycznie i lubię przyczepiać się do szczegółów.

Co do słuchania, to ja często na głośniczkach puszczam muzykę. Włączam jakiś koncert, stacje z muzyką. Na cyfrze i na HBO często puszczają koncerty, niektóre całkiem fajne. W jakości HD wyglądają świetnie, aż chce się oglądać...