Podziel się wrażeniami!
Witam, mam jedno pytanko jaką grubość ma ramka modelu z5500 a jaką z4500. Ramka tam gdzie pisze Bravia. Dzięki
A na co to ma wpływ? Z5500 jest smuklejszym LCD. Wymiary i opis techniczny masz pod tym linkiem:
http://www.sony.pl/comparison/kdl46z450 ... 46z5500aep
Czasem ma znaczenie, ale bez przesady, ramka w przypadku z5500 jest dla mnie lepszym rozwiązaniem, stosunkowo cienka, bez zbędnych dodatków które psułyby swoisty efekt elegancji, wiadomo kto co woli. Planujesz "zabudowę" TV czy co?
Jak zabudowę LCD? Pamiętaj, że nie jest to kominek żeby go zabudowywać, tylko urządzenie wytwarzające pewne temperatury, potrzebujące odpowiedniej wentylacji. Można wstawić je w zrobioną wcześniej "dziurę" na ścianie, ale muszą być zachowane odległości pozwalające na swobodny przepływ powietrza.
Oczywiście, wentylacja to podstawa, ale spotkałem się że ludzie stawiają np. na regale i musi mieć takie, a nie inne wymiary, nie pytaj mnie o sens takiego postępowania... Dużo częściej dopasować do jakiejś wnęki etc. różne są mieszkania i czasem przy tych 40 calach trzeba się nieźle nagimnastykować.
Dokładnie tak. Ja jestem w podobnej sytuacji. Nie mam w domu meblościanki, czy czegoś w tym rodzaju, ale półka na sprzęt RTV stoi pomiędzy kredensem a półką z książkami itp. 40" jest wpasowane prawie idealnie, ale na 46" nie mam już miejsca, będę musiał coś wykombinować...