anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ramka telewizora 40Z5500

qaz-----
Początkujący

Ramka telewizora 40Z5500

Witam, mam jedno pytanko jaką grubość ma ramka modelu z5500 a jaką z4500. Ramka tam gdzie pisze Bravia. Dzięki

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

A na co to ma wpływ? Z5500 jest smuklejszym LCD. Wymiary i opis techniczny masz pod tym linkiem:
http://www.sony.pl/comparison/kdl46z450 ... 46z5500aep

Razak-----
Początkujący

Czasem ma znaczenie, ale bez przesady, ramka w przypadku z5500 jest dla mnie lepszym rozwiązaniem, stosunkowo cienka, bez zbędnych dodatków które psułyby swoisty efekt elegancji, wiadomo kto co woli. Planujesz "zabudowę" TV czy co?

Zimny_
Użytkownik

Jak zabudowę LCD? Pamiętaj, że nie jest to kominek żeby go zabudowywać, tylko urządzenie wytwarzające pewne temperatury, potrzebujące odpowiedniej wentylacji. Można wstawić je w zrobioną wcześniej "dziurę" na ścianie, ale muszą być zachowane odległości pozwalające na swobodny przepływ powietrza.

Razak-----
Początkujący

Oczywiście, wentylacja to podstawa, ale spotkałem się że ludzie stawiają np. na regale i musi mieć takie, a nie inne wymiary, nie pytaj mnie o sens takiego postępowania... Dużo częściej dopasować do jakiejś wnęki etc. różne są mieszkania i czasem przy tych 40 calach trzeba się nieźle nagimnastykować.

Zimny_
Użytkownik

Dokładnie tak. Ja jestem w podobnej sytuacji. Nie mam w domu meblościanki, czy czegoś w tym rodzaju, ale półka na sprzęt RTV stoi pomiędzy kredensem a półką z książkami itp. 40" jest wpasowane prawie idealnie, ale na 46" nie mam już miejsca, będę musiał coś wykombinować...