Podziel się wrażeniami!
W okresie 2-ch miesięcy od zakupu , telewizję oglądałam przez tydzień czasu . Pierwszy telewizor wymieniono po miesiącu , drugi po 2 dniach tez jest zepsuty . Jestem wściekła bo jest to drogi sprzęt a jakościowo okazuje się beznadziejny . Serwis znajduje się w Słupsku i tylko raz w tygodniu obsługuje Koszalin. Od stwierdzenia usterki kolejny czas oczekiwania na wymianę , a to już śmieszne nie jest i jakiś kupon rabatowy na 100 zł w ramach przeprosin , i co ja mam z nim zrobić , dołożyć do słuchawek za 1400 ? Wnoszę o zwrot gotówki lub zaproponowanie innego modelu telewizora .Ręce opadają 2 emerytury i taki koszmar.
Ale co się z tymi telewizorami działo? Bo z tego co Pani napisała to, że zostały wymienione na nowe i nic po za tym.
Z pierwszym nie wiem co się stało , włączyłam zero obrazu migała czerwona lampka , serwisanci zabrali na moje pytanie co jest padła odpowiedz że zostanie wymieniony , drugi po dwóch dniach jak się rozgrzeje wariuje , białe pasy na całym ekranie a za moment „widzę ciemność i zostaje fonia ;( pewnie tez go wymienią . Faktem jest że nie kupuję sprzętu po to żeby co chwile go wymieniać i programować , wydałam tyle kasy żeby mieć tv na zasadzie „gniotsa nie łamiotsa „
Po co to pisać " Nie polecam !!!" skoro telewizor jest na gwarancji i został wymieniony.
Tak to teraz powinno powstać setki tematów "Polecam !!!" od tych zadowolonych.
Po to, żeby inni wiedzieli.
Posiadam ten model i jest mi wiadomo, że awaryjny nie jest.
Uszkodzenie drugiego już otrzymanego nowego telewizora
może świadczyć , że przyczyna leży po stronie użytkownika,
jego instalacji antenowej , instalacji elektrycznej itp. itd.
Bzdury Pan opowiada, serwisant potwierdził że to nie jest odosobniony przypadek.
Proszę zapytać tego serwisanta czy zna odosobniony przypadek ?