Podziel się wrażeniami!
Firmware 5.0 NEX-3 (Windows)
Firmware 5.0 NEX-3 (Macintosh)
Firmware 5.0 NEX-5 (Windows)
Firmware 5.0 NEX-5 (Macintosh)
Firmware 2.0 NEX-C3 (Windows)
Firmware 2.0 NEX-C3 (Macintosh)
Firmware 3.0 NEX-VG10E (Windows)
Firmware 3.0 NEX-VG10E (Macintosh)
Najnowszy firmware umożliwia poprawne działanie adaptera LA-EA2.
Pozdrawiam,
kris
Zoltar ten kit 18-55 wcale nie jest kiepski.Jest to dobre szkło tyle że sprawdzi się wszędzie tam gdzie jest wystarczająco jasno(na zewnątrz wypada lepiej niż stare szkiełka m42.)Ma dobrą stabilizację,ogniskowe z którymi większośc spraw się ''obleci'', ładne kolorki i dobrą ostrość.
Mi w nexie brakuje paru dupereli które jak by tylko sony chciało to napewno byśmyy mieli.Głównie chodzi mi o większą kontrolę podczas filmowania.
Większa kontrole podczas filmowania wprowadzili w nowych modelach dlatego mało prawdopodobne by w starych to poprawiono bo musi być jakaś różnica pomiędzy nexem 5 i nexem 5N i tyle ....
Tak jest w każdej firmie po prostu rządzą księgowi a nie inżynierowie ...
Pożyjemy zobaczymy.Płakać nie będę dlatego że mój nex 5 świetnie sprawdza się na wysokim statywie na sali której nagrywam materiał wideo jako drugi(dodatkowy) sprzęt.Głównie po to go kupiłem i takie jest jego zadanie+ zabawa ze szkiełkami m42 i GO.Oczywiscie wolałbym abym mój sprzęt mógł w pełni kontrolować a nie liczyć na automatykę która często ''wariuje''.
Witam
Mam NEX-5 z aktualizacją 4.0
i chciałem go zaktualizować do 5.0 lecz wyskakuje mi komunikat żeby sprawdzić połączenie aparatu z komputerem, wszystko jest ok, aparat zrzuca zdjęcia, bateria jest na full, USB też ustawione na masówkę a nie chce zaktualizować do 5.0;(((
za pomoc z góry dziękuję ))
konrado1973 napisał(a):
Zoltar ten kit 18-55 wcale nie jest kiepski.Jest to dobre szkło tyle że sprawdzi się wszędzie tam gdzie jest wystarczająco jasno(na zewnątrz wypada lepiej niż stare szkiełka m42.)Ma dobrą stabilizację,ogniskowe z którymi większośc spraw się ''obleci'', ładne kolorki i dobrą ostrość.
Mi w nexie brakuje paru dupereli które jak by tylko sony chciało to napewno byśmyy mieli.Głównie chodzi mi o większą kontrolę podczas filmowania.
tomek76k7 napisał(a):
Witam
Mam NEX-5 z aktualizacją 4.0
i chciałem go zaktualizować do 5.0 lecz wyskakuje mi komunikat żeby sprawdzić połączenie aparatu z komputerem, wszystko jest ok, aparat zrzuca zdjęcia, bateria jest na full, USB też ustawione na masówkę a nie chce zaktualizować do 5.0;(((
za pomoc z góry dziękuję ))
Bawiłem sie dzis trochę c3.Pisalem juz wiele tygodni temu dlaczego nex 5 ma tylko 3 mozliwości zaprogramowania opcji.Nex c3 ma ich az 5.Kurna czy tak trudno było w nowym firmware to dac do nex5?Co to za dziwna polityka firmy sony.Kurka nierozumiem.Przeciez takie błachostki powiny byc dostępne a nie żebym sie musiał upominać.Ech szkoda gadać....
Coś musi skłaniać do zakupu nowszego, lepszego modelu
Ok wszystko rozumiem ale takie błahostki(p.i.e.r.d.o.ł.k.i) przeciez nie przesądzają o kupnie danego modelu tylko powazniejsze rzeczy typu lepszy procesor czy mozliwośc nagrywania w w ful hd
konrado1973 napisał(a):
Przeciez takie błachostki powiny byc dostępne a nie żebym sie musiał upominać.Ech szkoda gadać....
Uważasz, że kupując aparat, jego oprogramowanie powinno być non stop aktualizowane do tego co oferują wyższe/kolejne modele?