Podziel się wrażeniami!
Witam
Przymierzam się do zakupu kamery - to będzie pierwszy mój sprzęt. Przejżałem w miarę dokładnie forum i wiele przeczytałem na temat CX130E - jednak nie za dużo jest o PJ10E - oraz o funkcji - projektor.
Czy jest jakaś istotna różnicam pomiędzy tymi dwoma modelami po za projektorem?
Czy ten projektor to rzeczywiście aż taka wartość dodana aby zapłacić te kilkaset złotych więcej?
Z ulotki sony elementy które są w kamerze PJ10E a nie ma ich w CX130E to:
1. Pamięć flash 16 BG
2. GPS - po co GPS w kamerze
3. Wbudowany projektor - może ktoś rozwinie ten temat - moim zdaniem to główna różnica
4. Głośnik stereofoniczy - a jaki głośnik jest w CX130E?
5. Wysokiej jakości mikrofon 5.1 kanałów - tu wogóle nie wiem o co kaman
6. Wyjście słuchawkowe
7. Pilot - to chyba do projektora albo nagrywania siebie
W PMB po prawej stronie obok okienka "wyszukaj", masz taką ikonkę z aparatem i kadrem filmowym. Gdy w nią klikniesz możesz wybrać co ma być wyświetlane - wszystkie pliki, tylko zdjęcia tylko filmy.
Łukaszu - a może z okazji zakupu kamery Sony chciałbyś dołączyć do Wideo-Klubu?
nie jestem pewien - ale chyba się zapisałem - na razie nie mogę się ogarnąć z tą kamerą - kręcę małego ale do montowania się nie wziąłem - próbowałem zgrać na DVD ale coś nie wyszło - udało zgrać się na dysk twardy i dopiero wrzuciłem pliki na kartę SD.
Co do uczestnictwa w VIDEOKLUBIE - to miałem wziąść udział w targach w Łodzi ale nie dotarłem - i chyba wtedy się zapisałem.
pozdr
heh - wróć - zapisałem się do Foto Klubu a nie Wideo Klubu - więc w sumie czemu - nie - chętnie poznam lepiej się z tą kamerą
pozdr
ja dosc dlugo zastanwailem sie co kupic czy CX160..bo juz ma 16G czy PJ10E z projektorem 5.1... ronica w cenie ok 300zl... wrazenia znajomych... bezcenne.. nie zaluje ze dolozylem i kupilem PJ10E projektor super sprawa...ale przede wszsytkim w ciemnych pomieszczeniach..w koncu to tylko kamera.. rodzinie pokazac nagrywane filmiki na scianie..bezcenne..dzwiek wyrazny.. jedynie dokupilem na allegro za kilkanascie zlotych kabel hdmi-mini hdmi ..ani a jednak jakosc b.dobra.. obraz wyrazny, stabilizacja obrazu jak dla mnie amatora swietna
wady:
- z kamery moge tylko zgrywac..nie mozna wgrac plikow do kamery (np polaczony jakis material aby pokazac znajomym za pomoca projektora)... wypisuje "dysk zabezpieczony przed zapisem"..ta funkcja mi sie b. nie podoba
naprawde polecam
A gdyby nagrać jakiś film na karcie sdhc w formacie avchd i włożyć do kamery to może udało by sięgo wyświetlić przez projektor?
fredku, dołączony do kamery program Picture Motion Browser umożliwi Ci przesłanie połączonych klipów z powrotem do kamery; sprawdź poniższy poradnik:
http://guide.d-imaging.sony.co.jp/pmb/5 ... export.htm
Gdybyś miał do tego jakiekolwiek pytania, pisz śmiało. Pozdrawiam!
Cześć .
ja właśnie po długich rozterkach i wahaniach nabyłem model HDE-PJ10E, chociaż dumałem długo nad CX130/160 oraz Panasaem SD90...
Z pierwszych wrażeń ogólnie pozytywnie. Trochę wkurzający jest LCD, dla kogoś z grubymi paluszkami niewątpliwie będzie wyzwaniem
Szukam teraz jakiś dobry pokrowiec, te oryginalne są bardzo drogie...
No to gratulacje, gratulacje z zakupu. Możesz z tej okazji się zapisać do forumowego Wideo-Klubu, zapraszam
Witaj sonyman
Zdaje się, że chodzi o model HDR-PJ10E
sonyman napisał(a):
nabyłem model HDE-PJ10E