anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Drgające menu w HDR-CX350

Marchpol
Początkujący

Drgające menu w HDR-CX350

Parę dni temu kupiłem tę kamerkę i ogólnie wszystko jest OK. Niepokoi mnie tylko lekko drgające menu, a przynajmniej niektóre podmenu. To normalne, czy coś jest nie tak?

5 ODPOW. 5
rafik_1
Początkujący

U siebie tego nie zaobserwowałem. CX-305 menu to samo ale soft zapewne inny.

oldguest
Początkujący

Ja zauważyłem może nie w kamerze ale u mnie w aparacie WX1 czy HX5 cały obraz na wyświetlaczu lekko dygocze czy miga ale trzeba się naprawdę z bliska i uważnie przyglądnąć.
Najprościej podejść do Sony Centre i porównać z innym egzemplarzem.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Pytanie jak to drganie wygląda? Każdy z nas będzie to odbierał inaczej:)
Przed chwilą zerknąłem na kilka modeli i rzeczywiście w większości przy zbliżeniu ekranu do oka widać delikatne drgania niektórych napisów, czy też części liter.
W XR550 natomiast jest pełna żyleta :thumbsup:
Być może jest to spowodowane przygotowaniem menu w zbyt dużej rozdzielczości i kamery o mniejszych ekranach muszą sobie je skalować?

Marchpol
Początkujący

Podjechałem do salonu i sprawdziłem - takie same drgania, jak w mojej kamerce, były także w innym egzemplarzu CX350, a ponadto w CX305 i XR350. Menu delikatnie drży, bardziej jest to widoczne na jasnym tle i głównie w górnej części ekranu.
Widać, tak musi być. Nie jest to zbyt denerwujące, ale zastanawiało mnie, czy to tylko w mojej kamerce, czy w innych też. Teraz już wiem, że nie ma co uderzać do serwisu.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Może to wynik dotykowego ekranu. Nie sądzę, żeby miało to wpływ na kulturę pracy kamery...