Podziel się wrażeniami!
HDR-CX115E problem z zewnętrznym dyskiem twardym.Dysk działa jest podłączony do kamerki ale kamera nie widzi dysku.Doczytałem że może być problem jeśli pliki wcześniej już zgrywałem na kompa.wtedy kamerka nie będzie widziała dysku.mam nadzieje że dobrze to zrozumiałem.
Hej,
Czy kamera jest podłączona do dysku za pomocą dedykowanego kabla VMC-UAM1, takiego jak poniżej?
http://sp.sony-europe.com/da/162/80614.jpeg
Spróbuj podłączyć najpierw dysk do komputera i sformatować go, koniecznie w systemie plików FAT (FAT32), a dopiero potem podłączyć do kamery. Czy na ekranie kamery wyświetlają się jakieś komunikaty?
Pozdrawiam.
witam co moge powiedzieć.? jest to połączenie kabel org od kamery małe usb z dużym męskim .A od dysku też orginal ale meski . To jest połączone przejściówką usb żeńsko żeńską.Co do fat 32 to mam ntsf w kompie i za chiny nie mogę sformatować do fat.ąlbo znajde innego kompa z fat albo jest to wina sterów obudowy dysku.Co do kamerki nic się nie wyświetla oprócz sprawdź urządzenie chyba zewnetrzne .1601444694.jpegMyśle że format to nie problem kamera sama powinna sformatować tak przynajmniej jest w instrukcji .
Ta przejściówka USB może sprawiać problem - zawsze to o jeden kabel więcej...
Niestety nie wgrał się załącznik; czy mógłbyś wrzucić zdjęcie np. na Imageshack i podać link? Dzięki.