anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kamera sony cx115 do skydivingu

profile.country.pl_PL.title
M.L.-----
Początkujący

Kamera sony cx115 do skydivingu

Witam
Czy jest możliwość podłączenia diody informującej o włączonym nagrywaniu w kamerze sony cx115? Wiem, że w starych modelach sony nazywało to się 'camey' i kolor diody czerony oznaczał wyłączone nagrywanie, a kolor niebieski diody oznaczał włączone nagrywanie. Tak aby w sytuacji kiedy kamera jest zamontowana na kasku widzieć samą diodę i mieć pewność że już nagrywamy.
Za pomoc będę wdzięczny.

2 ODPOW. 2
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

W samej kamerze tego raczej nie ma. Założenie takiej diody jest chyba konieczne z jej rozkręceniem, więc tracimy gwarancję.
Nie wiem czy jest takie coś gotowe do kupienia. Możesz przejść się do sklepu z elektroniką i zapytać czy ktoś nie wykonałby takiego czegoś. Dwie diody (lub jedna dwukolorowa) z plastrem samoprzylepnym (aby dokleić do obudowy), kabelek i mały przycisk przyklejony na włącznik nagrywania. Naciskając włącznik nagrywania, włączasz diodę, wyłączając wyłączasz. Zasilanie to może być jakaś bateria doklejona do obudowy...

KubaKajt
Początkujący

cx115 mogła by się sprawdzić bo jak będzie na oddaleniu to nie będzie tak falować, będzie trzeba założyć oczywiście jakieś rybie oko by zwiększyć kąt widzenia, co do tej diody to to działało na lanca a tego złącza już nie robią, to było w sony na kasetki DV, ale według mnie można zabezpieczyć tak kamerę by włączyć ją na ziemi i wyłączyć dopiero po skoku nawet po godzinie, tutaj ograniczeniem jest tylko karta pamięci i bateria