anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

PMB nie importuje plikow ntsc

profile.country.pl_PL.title
jan04-----
Początkujący

PMB nie importuje plikow ntsc

Zainstalowałem program PMB z płytki otrzymanej z kamerą HDR-CX360V i podłączyłem karte z plikami m2ts nagranymi przez tą kamerę. Niestety program zaimportował tylko pliki jpeg ze zdjęciami a plików video jakby nie widział. Instalując PMB ustawiłem pliki na NTSC i osobno poza PMB komp je widzi i odtwarza. Na odtwarzaczu multimedialnym też wszystko w porządku. Przekopiowałem część plików z karty na dysk twardy i wskazałem w PMB na dodatkowy folder ale pojawia się komunikat że folder jest pusty choć to nieprawda bo można na kompie odtwarzać te filmiki. Co mam źle ustawione?
Nie mam jeszcze odpowiedzi - sam to myślę że brak importu spowodowany jest faktem, że nie podłączyłem podczas instalacji programu kamery - została do IX w USA, może to jest warunek pełnej instalacji.
Mam też inne spostrzeżenie, na karcie którą przywiozłem nagrywałem na kamerze bezpośrednio i po wyjęciu z kamery nie mogąc importować do PMB po prostu skopiowałem pliki do kompa - niestety pliki nie mają pożytecznych danych jak daty i godziny, mają za to inne rozszerzenie MTS. Dla kompa żaden problem - można oglądać. ale odtwarzacz WD już ich nie widzi a 42 " to więcej i lepiej niż 19. Chciałem skonwertować programem Xmedia recode na m2ts, ale mogę tylko na zmniejszoną a nie pełną rozdzielczość. Jak nie dostanę wskazówek, to chyba dopiero we wrześniu rozwiąże problem.
Podczas importowania plików w USA do PMB - bez problemów ( na innym kompie ) do plików m2ts tworzyły się pliki z rozszerzeniem MODD i MOFF - do czego to potrzebne? i co to jest.

6 ODPOW. 6
OneGabrys
Początkujący

jan04, dzięki za szczegółowy opis sytuacji. Spróbuję doradzić, ale najpierw proszę Cię o podanie dokładnego symbolu Twojej kamery. Z Twojego posta wynika, że może to być model HDR-CX360V przeznaczony na rynek amerykański, który różni się od europejskiej wersji HDR-CX360VE - stąd mogą wynikać niezgodności w odtwarzaniu filmów z urządzenia.

Pierwsza myśl, jaka przyszła mi do głowy, to nie konwertować materiału z karty, a oglądać filmy bezpośrednio z kamery podłączonej do telewizora np. przewodem HDMI. W HDR-CX360V jest to o tyle wygodniejsze, że kamera posiada pilot zdalnego sterowania w zestawie. Rozumiem jednak, że obecnie dysponujesz tylko kartą pamięci z nagraniami. W tej sytuacji pomoże program PMB. Można w nim przekonwertować filmy do formatu MPEG-2, który powinien wyświetlić każdy odtwarzacz.

Pliki .moff i .modd pojawiające się przy imporcie nagrań zawierają dane pomocnicze, między innymi wspomniany przez Ciebie czas nagrania oraz indeks pliku w strukturze PMB.
Pozdrawiam.

jan04-----
Początkujący

Kamera jest z USA HDR-CX360V - i do IX - w USA z pilotem, co ciekawe z kablem HDMI obraz na TV był gorszy niż na componencie .Na razie rzeczywiście mam tylko kartę wyciągniętą z kamery no i nie mogę tych plików zaimportować do PMB. Mam nadzieję że uda się to po przywiezieniu kamery do kraju, bo sam program PMB -to co widziałem w USA bardzo mi się podobało no i oczywiście same filmy.

OneGabrys
Początkujący

To intrygujące, co napisałeś o odtwarzaniu filmów na TV. Zarówno złącze komponent jak i HDMI może służyć do transmisji obrazu wysokiej rozdzielczości. Jeśli w przyszłości będziesz miał ochotę wypróbować jeszcze HDMI, zajrzyj do ustawień, które znajdują się w Menu -> Konfiguracja -> Rozdzielczość HDMI. Najwyższą możliwą rozdzielczość na telewizorze uzyskasz, wybierając opcję "1080p/576p" lub "1080i/576i". Pozdrawiam.

jan04-----
Początkujący

Szukając odpowiedzi na moje problemy natknąłem się na innym forum z opisem ze mts i m2ts są bardzo podobne, dlatego też zamieniłem rozszerzenia plików dodając 2 i super, filmiki mogę oglądać z odtwarzacza WD na dużym telewizorze. Mały sukces a cieszy.
Ciągle mam nadzieję, że uda się ten import do PMB.

Seba_Fan
Poszukiwacz

Mam kamerę z USA i PL czyli NTSC i PAL i nie ma problemów z importem do PMB nic nie trzeba ustawiać, tylko przy imporcie ustawiasz importuj zdjęcia i filmy, może masz ustawione same zdjęcia i dlatego.
Zobacz też bezpośrednio z kamery.

Dzikdziub
Nowicjusz

Mam podobny problem

PMB nie widzi plików mts

???

Generalnie zarówno jak prubuję wczytać pliki z dysku czy też zaimportować z kamery. Importuje tylko pliki jpg.

Jakieś rozwiązanie?

PS. oczywiście mam ustawione pokazuj pliki wideo