Podziel się wrażeniami!
Witam posiadam kamerke sony HDR-XR105 zapakowałam juz cały twardy dysk (80 gb) i postanowiłam zgrać wszystkie filmiki. Poniewaz mój laptop ma za małą pamięc kupiłam dysk zewnętrzny.
Zgrałam filmiki za pomoca PMB. Wchodząc w program mogę odtworzyć filmy, niestety zacinaja sie i mają słabą jakość.
Próbując obejrzec filmy bezpośrednio z dysku oglądam je przez windows media player (tak sie nagrały) jakość jest nadal kiepska ponad to głos spóźnia się o kilka sekund. (próbowałam zgrac je równiez bez PMB i było to samo)
Nie jestem specem i nie wiem czy problem leży po stronie dysku, czy gdzieś indziej.
Czy jest ktos , kto miał podobny problem lub ktoś kto zna sie na tym i może mi cierpliwie powiedzieć co robić?
Witam
Problem nie leży zapewne po stronie oprogramowania, samego zgrania na dysk, ani żadnych wad sprzętu, proszę się nie martwić.
Z tego co widzę, laptop jest za słaby do odtwarzania plików w formacie HD, podaj specyfikację swojego sprzętu to powiem, czy na 100%, czy też problem może leżeć gdzie indziej.
Pozdrawiam
Dziękuję za szybka odpowiedź,
specyfikacje specem nie jestem, ale poszperałam i mam nadzieję że o to chodzi
hp pavilion dv9000
procesor AMD athlon 64 (x2)mobile TK55 , szybkośc max 1.8 GHz
L1 chache 64 kb L2 cache 512 kb
vista 6.0
katra graf NIVIDIA GeForce 7150M / nForce 630M rozdzielczość 1440x900 60 hz
hmmm, nie wiem czy to wystarczająca odpowiedź,
Dodam, że właśnie wypaliłam płytę w formacie sd używając pmb , fimly są lepszej jakości niz odtwarzane bezpośrednio, nie zacinaja się oraz dźwięk jest ok.
ponieważ format sd (mniejszej rozdzielczości), nie obciąża tak sprzętu jak format hd, żeczywiście problemem może być słaby sprzęt
Dzięki za odpowiedzi, teraz już wszystko jasne.
Czyli trzeba pomysleć o nowym lapku
Z tego co widzę model karty stosowany u Ciebie jest zintegrowany, nie jest to najlepsze rozwiązanie do edycji filmu HD, albo samego ich odtwarzania, ale jak samemu zauważyłeś przy PMB można zmienić bez problemu format na SD i działa dobrze.