Podziel się wrażeniami!
Witam
Od jakiegoś czasu planuję zakup kamery. Biję się z myślami, oglądam, czytam........
I wiem, że nic nie wiem
Sprzętu potrzebuję do filmowania amatorskiego, scenek w rodzinnym gronie, wypadów urlopowych........ Czyli jednym słowem do tworzenia "pamiętnika z życia rodziny"
Byłam już prawie zdecydowana na HDR-CX305E
Ale powiedziano mi że te już wycofane są. A że lada moment pojawi się HDR-CX360VE
Z tym, że z tego co widzę to ta 360 nie ma obiektywu z szerokim kątem, a to mi się w 305 podobało.
Nie wiem, zagwozdkę mam....
Dlatego proszę o radę osoby znające się na temacie
Co robić? Kupić tę co to niby wycofana?
Czy może coś zupełnie innego doradzicie ?
Przedział cenowy 3000-4000
Fotoamatorko jak najbardziej nowe HDR-CX360VE mają obiektyw szerokokątny, zresztą podobnie jak wszystkie kamery HD Sony na 2011 rok.
wideoaktywny - dzięki, faktycznie pisze że szeroki
Ja spojrzałam przy porównaniu na opisy obiektywów 305-G / 360 - Zeiss Vario
W opisie głównym pisze że szeroki
Czyli radzisz poczekać na ten nowy ?
A masz może jakieś "przecieki" ile jeszcze trzeba czekać i jaka będzie cena ?
jeszcze raz wgapiam się w porównanie..........
nic już nie rozumiem - co znaczy w pozycji "zintegrowany obiektyw szerokokątny" krzyżyk przy 360 i ptaszek przy 305 ??????????????
http://www.sony.pl/comparison/hdrcx360v ... x305eb.cen
Kamery to nie moja specjalność, ale, jak wejdziesz w zakładkę "Dane techniczne", to podają, że w obu tych kamerach zastosowano taki sam obiektyw (o tych samych ogniskowych).
W tym porównaniu jest błąd, może ktoś w Sony zobaczy naszą dyskusję i skoryguje
kamera ma szerokokątny obiektyw, zresztą o tej samej ogniskowej co modele 300 w 2010 roku (choćby HDR-CX305).
Dobry wybór.
Jest już w sklepach internetowych od 3000 zł wzwyż
A więc będzie 360
Tadeusz, wideoaktywny - ogroooooomne dzięki
witam
być może jest już po fakcie ale w linku, który podałaś są wszystkie potrzebne informacje tzn.
obydwa obiektywy mają taką samą najmniejszą ogniskową czyli 2,9mm oraz taki sam transfokator (zoom) x12 (czyli 2,9 x 12 = 34,8)
f (ogniskowa) (mm)
2,9 — 34,8 HDR-CX305E
2,9 – 34,8 HDR-CX360VEB
jeśli masz jeszcze inne wątpliwości i pytania pisz śmiało
pozdrawiam