Podziel się wrażeniami!
KUPIŁEM KAMERKĘ PRZED NARODZINAMI MOJEJ CÓRKI,I SUPER FAJNIE ZABAWA I NAGRYWANIE,PO CZASIE MOGĘ NAPISAC ZE TAK SIĘ CIESZYŁEM Z NARODZIN ZE NIE ZWRÓCIŁEM UWAGI NA JAKOŚC NAGRANIA I TU DO ŻECZY,W CZESIE NAGRYWANIA CO JAKIMŚ CZASIE OBRAZ PO PROSTU NA MOMENT ROZMAZUJE SIĘ (TRACI OSTROŚC),JEST TO DOSYC UCIĄŻLIWE BO PATRZĄC NA ZABAWĘ DZIECKA NAGLE TRACĘ OSTROŚC OBRAZ SIĘ ROZMAZUJE BY PO KILKU SEKUNDACH POWRÓCIC DO NORMALNEGO, JEST TO MOJA PIERWSZA KAMERKA I NIE WIEM CO LUB GDZIE ROBIĘ ZLE, PRÓBOWAŁEM JUŻ CHYBA WSZYSTKIEGO ŁĄCZNIE Z SERWISEM I TU PRZY PRZYJĘCIU MÓJ PROBLEM ZAUWAŻANO LECZ PANOWIE W SERWISIE NIE STWIERDZILI USTERKI I NADAL TO SAMO EFEKT TAKI ZE ZAMIAST SIĘ CIESZYC Z KAMERKI TO LEŻY NIE UŻYWANA, UŻYWANA BYŁA TYLKO PRZY PIERWSZYCH MIESIĄCACH ŻYCIA MOJEGO MAŁEGO SZCZĘŚCIA I NO KROTKI WYPAD NAD MORZE. JETEM ZŁY NA SIEBIE ZE ZAUWAŻYŁEM TO DOPIERO TAK PÓZNO EUFORIA Z NARODZIN CÓRKI TRWAŁA I TRWA NADAL HOC JUŻ TROCHĘ OCHŁONOŁEM NO I NIE NAGRYWAM:(.PROSZĘ O POMOC.
Witam,
Twoja kamerka może gubić ostrość na przykład z powodu małej ilości światła. Czy problem występuje też kiedy filmujesz na dworze? Kamery lubią światło
Pomocne może być wyłączenie autofocusa - czyli automatycznego ustawiania ostrości. W Twoim modelu robi się to w następujący sposób:
1) Klikasz na ekranie kamery ikonkę OPTION MENU (ikonka z plusem w kółeczku, jest w prawym dolnym rogu ekranu);
2) Klikasz na ekranie opcję OSTROŚĆ (pod nią widnieje napis "AUTO")
3) Klikasz przycisk RĘCZNY. Pokaże się coś w rodzaju osi, na jednym końcu będzie ikonka ze strzałką w lewo i wizerunkiem człowieka, a na drugim ikonka ze strzałką w prawo i wzgórzem.
4) Klikasz ikonkę ze strzałką w prawo kilka razy, aż wskaźnik będzie pokazywał symbol nieskończoności.
5) Klikasz OK.
Po zastosowaniu tych wskazówek obraz powinien być zawsze ostry, jednak minimalna odległość kamery od filmowanego "obiektu" (gratuluję córeczki! ) to 80 cm. Można uzyskać ostry obraz z bliższej odległości ustawiając odpowiednią wartość w punkcie 4).
Pozdrawiam.
NO WIDZISZ WŁAŚCIWIE TO BEZ ZNACZENIA BO I NA DWORZE PODCZAS PIĘKNEJ POGODY (TU SUPER POGODA NAD MORZEM) JAK I W DOMU ALE DZIĘKI NA PEWNO TO SPRAWDZE.
NO I DZIĘKI GABRYŚ, ŻYCZĘ KAŻDEMU TAKIE MAŁEGO URWISA:):)