Podziel się wrażeniami!
Sony FDR-AX33. Problem który od razu się rzucił w oczy to brak podtrzymania niektórych ustawień przy zmianie akumulatora. Cześć parametrów jak np. data i godzina kamera pamięta ale formatowania parametrów nagrywania już nie. Np. ustawiam jakość nagrywania HD, wyłączam nagrywania dźwięku 5.1, ustawiam odpowiednia przesłonę ilość klatek, przypisuje sobie wedle potrzeb spersonalizowane przyciski na wyświetlaczu i te ustawienia są zapamiętywane cały czas dopóki jest w kamerze akumulator naładowany. Kamerę można wyłączyć i włączać i wszytko jet ok. Jeśli podczas nagrywania zajdzie konieczność wymiany akumulatora to po włożeniu nowego naładowanego okazuje się że, wszystkie te ustawienia są resetowane do ustawień fabrycznych i ponowne nagrywanie może się rozpocząć po ponownym ustawieniu tych wszystkich ustawień o których napisałem co jest niezrozumiałe a w większości przypadków nie do przyjęcia. Co jest nie tak ? Posiadam też kamerę hdr-pj780ve, która wyżej opisanego problemu nie ma. Proszę o pomoc
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
W instrukcji znalazłem taki opis, może wewnętrzny akumulator nie zdążył się naładować.
Fabrycznie zamontowany akumulator
Instrukcja - informacje o konserwacji, ostatni paragraf
Często sie mówi, że ludzie przestali czytać instrukcje albo po prostu im sie nie chce. Jeśli jest coś nie tak ze sprzetem, czesto nowo zakupionym, to raz dwa z żalami w internet. Z przykroscią stwierdzam, że sam okazałem się tego przykładem. Już po dwóch godzinach ładowania przez zasilacz sieciowy kamerka zaczęła zachowywać sie jak należy. Dziękuje ci kolego o nicku mat_czok, że poświęciłes swój czas by znaleść odpowiedź i to jeszcze w instrukcji.
Tema uważam za rozwiązany.
Cześć, dziwna sytuacja, bo sprzęt raczej nie powinien się tak zachowywać.
Próbowałeś może wymusić powrót do ustawień fabrycznych i zobaczyć czy problem dalej występuje? Możliwe, że konieczne będzie skontaktowanie się z serwisem.
Przywracałem do ustawień fabrycznych już 3 razy. Problem cały czas występuje. Postanowiłem zadzwonić do dzialu obsługi klienta Sony i po odpowiedzi pani, że przeciez jak ma pamiętać skoro pan wyjmuje akumulator to dałem sobie spokój z dalszą rozmową. Jest jakis kontakt mailowy lub telefoniczny bezpośrednio do serwisu SONY - może tam by coś podpowiedzieli. Kamera kupiona wczoraj i aż żal tak od razu oddawać do serwisu.
W instrukcji znalazłem taki opis, może wewnętrzny akumulator nie zdążył się naładować.
Fabrycznie zamontowany akumulator
Instrukcja - informacje o konserwacji, ostatni paragraf
Często sie mówi, że ludzie przestali czytać instrukcje albo po prostu im sie nie chce. Jeśli jest coś nie tak ze sprzetem, czesto nowo zakupionym, to raz dwa z żalami w internet. Z przykroscią stwierdzam, że sam okazałem się tego przykładem. Już po dwóch godzinach ładowania przez zasilacz sieciowy kamerka zaczęła zachowywać sie jak należy. Dziękuje ci kolego o nicku mat_czok, że poświęciłes swój czas by znaleść odpowiedź i to jeszcze w instrukcji.
Tema uważam za rozwiązany.
Miło słyszeć, że problem rozwiązany. Życzę miłego użytkowania sprzętu