anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zamiennik baterii NP-FV50

makgajwer-----
Początkujący

Zamiennik baterii NP-FV50

tutaj http://fotoenergia.pl/akumulatory-do-aparatow-i-kamer-c-53.html?prezentacja_cen=brutto&display=25&vi... nabyłem zamiennik baterii jak w temacie i już 2gi dzień testuje.
Ma początku miałem obawy, że kamera (HDR-JP580VE) najnowszy model z tego roku będzie miała problem z identyfikacja baterii mimo zapewnienia sklepu, że ponoć działa z modelami z tego roku.
Po wsadzeniu prawidłowo wskazuje stan naładowania oraz czas pozostały więc jak na razie wszystko w porządku.
Polecam, tym bardziej, że cena wynosi 50 PLN (bez dostawy). Oryginał, który prawdopodobnie też robiony w Chinach (być może w firmie za płotem) od ok. 200-300 :-(
FV100 nie chciałem kupować bo taka cegła trochę kiepsko komponuje sięz kamerką
Swoja drogą w wcześniej kupiłem zamiennik do mojego olympusa i muszę przyznać, że jest lepszy niż oryginał :-)

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
OneGabrys
Początkujący

makgajwer napisał(a):

jak na razie wszystko w porządku.

Ten fragment jest znaczący :) Tak na serio, oczywiście życzę Ci, aby akumulator służył jak najdłużej - aczkolwiek jak wcześniej pisałem w podobnym temacie o HDR-PJ10E różnie to bywa z żywotnością nieoryginalnych baterii.

NP-FV100... Cóż, to bateria do zadań specjalnych - swoje waży i mocno odstaje od reszty urządzenia (dla równowagi można przykręcić osłonę przeciwsłoneczną na obiektyw :c20 ) - ale zakładasz ją i praktycznie możesz zapomnieć na cały dzień o czymś takim, jak ładowanie. Także przy najbliższych zakupach, jeśli okaże się, że filmujesz "często i gęsto", polecam.

makgajwer-----
Początkujący

@oneGabryś: mam nadzieję, że bateryjka będzie spoko. Po jakimś czasie zdam znowu relacje co słychać.
Gdyby Sony tak nas nie "skubała" na 100% kupiłbym oryginał, ale to się w pale nie mieści aby zakichany akumulatorek kosztował 15% ceny kamerki prawda??

profile.country.pl_PL.title
OneGabrys
Początkujący

Może i "zakichany", ale jaki przydatny! Bywają akcesoria o jeszcze większej wartości, na przykład statywy ze sterowaniem, lampy LED-owe, mikrofony nakamerowe... Dla kogoś, kto lubi rozbudowywać (a może obudowywać?) swój sprzęt, kamera to początek wydatków ;) Pozdrawiam.

makgajwer-----
Początkujący

pod pojęciem "zakichany" miałem na myśli to, że technologicznie czy tez pod katem kosztów produkcji, technologii itp. produkcja akumulatora jest wielokrotnie tańsza niż kamery, aparatu dlatego jego cena jest przegięciem.
Ale widać producenci kamer stosują podobna politykę jak producenci np. drukarek, w przypadku których koszt tonera z tuszem jest równy cenie samej drukarki lub nawet wyższy.

profile.country.DE.title
Gregorm3
Użytkownik

Zdrowych Wesolych Swiat Bozego Narodzenia.

Wlasnie przeczytalem post wyzej i mam dylemat typu , dostalem o zony prezet baterie a raczej zamiennik batrii orginalnej NP FV-100 posiadam kamere HDR XR 350VE na orginalnej baterji napiecie jest podane 6,8V a na zamienniku 7,2V czyli troche wiecej i mam problem jesli zaloze ta barerie o wiekszym napieciu to czy niezepsuje kamery.

Z gory dziekuje za pomoc.

Message was edited by: Gregorm3

Message was edited by: -Nagata-

wyedytowano link do sklepu