Podziel się wrażeniami!
Na początku witam i pozdrawiam wszystkich Alfomaniaków
Jestem na forum od niedawna, wypada się przedstawić, a więc jestem Martin
Od czasu do czasu myślę, że wrzucę jakieś fotki, a dziś zacznę od... pieniędzy.
Proszę więc o jakieś komentarze i podpowiedzi.
Message was edited by: 12MaRTiN90
Nie widzę nic ciekawego, po prostu bardzo popularny temat wybrałeś. I czemy nie ma danych Exif?
no akurat taki poleciał na początek..
co do danych EXIF to właśnie nie wiem.. Musi być oryginalne zdjęcie żeby dane się wyświetliły
a przez jaki?i sprawdź w opcjach tego programu czy "przepuszcza"
przez Raw Therapee bo zdjęcie było w tym formacie.
Ja proponuję przez program z płytki
Po jakiego .... Ci te Exif-y?Rodzyn104 napisał(a):
I czemy nie ma danych Exif?
Żeby wiedzieć na jakich ustawieniach i jak to zdjęcie było zrobione.
Ale po co??? Co to zmieni? Autor "pstryknął" kilka monet i tyle. Szumów jakiś widocznych nie ma więc iso " w normie". Zdjęcie nie jest poruszone więc czas też właściwy. Wartość przysłony akurat w tym przypadku też nie ma większego znaczenia. Odnoszę wrażenie, że niektórym exif-y są potrzebne tylko do tego żeby móc autorom wytknąć jakieś potknięcia. Tutaj mamy zwykłe zdjęcie kilku monet - nic ciekawego. Jedyne co by poprawiło odbiór, to dobór mniej zniszczonych egzemplarzy, żeby rysy nie rzucały się tak zbytnio w oczy.Rodzyn104 napisał(a):
Żeby wiedzieć na jakich ustawieniach i jak to zdjęcie było zrobione.
Nic to nie zmieni tak chciałem po prostu wiedzieć jakie były ustawienia i nie miało to celu wytykania, na przyszłość jednak lepiej żeby były przy innych kadrach. Być może chłopak ma talent, zrobi super fote i ja np. ucząc się od niego mógłbym zobaczyć co i jak miał ustawione. Albo jak popełni jakiś błąd w ustawieniach i fota wyjdzie zła, spyta się dlaczego i po exif'ach będzie można stwierdzić co było nie tak. Nie odnoszę się tylko do tej fotki, ale aby exif'y na przyszłość były.