anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

amatorskie zdjęcia - jmw.w

profile.country.pl_PL.title
jmw.w-----
Nowicjusz

amatorskie zdjęcia - jmw.w

Witam, od ponad dwóch lat interesuję się fotografią. Od roku posiadam Sony A200. Wstawiam kilka swoich zdjęć, bardzo proszę o opinie :)
Justyna.

443 ODPOW. 443
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

168 :c4

Przy pozostałych odnoszę dziwne wrażenie braku ostrości, tak jakby były nie wyostrzone po zmniejszeniu? Ewentualnie lekko ruszone.

artkoz8
Początkujący

113b i 114 bardzo udane zdjęcia, prawdopodobnie najlepsze w całej galerii.
Ciekawe portrety, tylko niektóre mogłyby być bardziej ostre.

166 podoba mi się.

profile.country.pl_PL.title
pablo_duch
Początkujący

170-dobre :thumbsup:

Krejzol7
Początkujący

Prawda, że ładniej? :)

PS Dostarcz mi lepszej jakości to zdjątko to mogę coś pokombinować, bo tak to przedłużanie to średnio wyszło :rolling_eyes:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Krejzol7 napisał(a):

nieprawda :smileymrgreen:
poza tym jeśli chcesz poprawiać czyjeś zdjęcia, wrzucaj je na jakiś serwer (imageshack.us) i w galerii wstawiaj link. Pamiętaj, że to nie Twoja galeria :c20

Początkujący

kris napisał(a):

Krejzol7 napisał(a):

nieprawda :nauseated_face:

No weź przestań... Co jest nie tak?

A co do wstawiania tym sposobem zdjęć, to nie wiem czego tak nie mogę, tak jest dużo szybciej...

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Krejzol7 napisał(a):

.

Twój kadr jest banalny, oczywisty i normalny - puste tam gdzie patrzy. Nuda.

Krejzol7 napisał(a):

A co do wstawiania tym sposobem zdjęć, to nie wiem czego tak nie mogę, tak jest dużo szybciej...

ale nie jesteś u siebie.
Jak przychodzisz do kogoś do domu w odwiedziny to wstawiasz nogi na stolik, bo jest Ci wygodniej ?

Początkujący

kris napisał(a):

Krejzol7 napisał(a):

.

Twój kadr jest banalny, oczywisty i normalny - puste tam gdzie patrzy. Nuda.

Przestań mnie śmieszyć. Twierdzisz, że należy odpuścić sobie podstawowe zasady fotografii portretowej bo tak jest ciekawiej? Sorry, ale teraz zaprzeczasz sam sobie... Wiem, że zasady są po to, żeby je łamać, ale to jest przesada... Przykro mi, że tak doświadczony fotograf (bo za takiego kiedyś cię uważałem) wykazuje się nieznajomością podstaw :c13 Przykro mi ale chyba zmienię ten pogląd... Miałem wstawić tam... Krowę? Żeby miała na co patrzeć i było jej ciekawie? Dobrze. No problemo. Wystarczy poprosić... :c13

kris napisał(a):

Krejzol7 napisał(a):

ale nie jesteś u siebie.
Jak przychodzisz do kogoś do domu w odwiedziny to wstawiasz nogi na stolik, bo jest Ci wygodniej ?

Dobrze, dobrze przepraszam, jeżeli uraziłem autorkę tematu w ten sposób... Nie miałem tego na celu. Chciałem tylko pomóc...

PS Mam nadzieję, że ktoś z szanownych forumowiczów mnie poprze, bo jak widać ja jako forumowy "świeżak" walczę z "siłą wyższą" :c12

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Krejzol7 napisał(a):

Przestań mnie śmieszyć. Twierdzisz, że należy odpuścić sobie podstawowe zasady fotografii portretowej bo tak jest ciekawiej? Sorry, ale teraz zaprzeczasz sam sobie... Wiem, że zasady są po to, żeby je łamać, ale to jest przesada... Przykro mi, że tak doświadczony fotograf (bo za takiego kiedyś cię uważałem) wykazuje się nieznajomością podstaw :c13 Przykro mi ale chyba zmienię ten pogląd... Miałem wstawić tam... Krowę? Żeby miała na co patrzeć i było jej ciekawie? Dobrze. No problemo. Wystarczy poprosić... :c13

Zasady są po to by je łamać.
Trzeba znać podstawy, teorię, zasady, ale po to by później iść własną drogą. Po co robić coś co już jest ?

Krejzol7 napisał(a):

PS Mam nadzieję, że ktoś z szanownych forumowiczów mnie poprze, bo jak widać ja jako forumowy "świeżak" walczę z "siłą wyższą" :c12

walczysz ? OMG! Dwa posty to nawet nie jest dyskusja.....to słówko szepnięte, a Ty stawiasz to do rangi bitwy pod Grunwaldem!
Musisz wiedzieć jedno: jest to forum dyskusyjne. Każdy ma prawo do wyrażania własnych opinii. Ty masz swoje zdanie. Ja swoje.

Początkujący

kris napisał(a):

Zasady są po to by je łamać.
Trzeba znać podstawy, teorię, zasady, ale po to by później iść własną drogą. Po co robić coś co już jest ?

Zrobiłem co uważałem. Stwierdziłem, że może coś podpowiem, poprawię, aby było milej dla oka...
Nie podoba się?
Przykro mi.
Nie musi...