anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

aniaraven

raven-----
Początkujący

aniaraven

pierwsze próby po wyjściu ze sklepu :rolling_eyes:

23 ODPOW. 23
raven-----
Początkujący
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

:c37 Zdjęcia są za duże by je zobaczyć na monitorze i oceniać. Zmniejsz do 800x600pikseli.

raven-----
Początkujący

Tomek69N napisał(a):

:c37 Zdjęcia są za duże by je zobaczyć na monitorze i oceniać. Zmniejsz do 800x600pikseli.

poprawiłam

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

aniaraven napisał(a):

Witam po dość długim czasie ;)

Prawie 3 lata od rejestracji :smileymrgreen:
Witaj i dobrze, że zechciałaś sie z nami podzielić swoimi pracami.

aniaraven napisał(a):

poprawiłam

...i chwała Ci za to. Teraz da się oglądać ;)
Ale jedna uwaga - zazwyczaj zdjęcia po zmniejszeniu tracą na ostrości, więc jak juz zmniejszysz to potem je trochę wyostrz (ale bez przesady).

01 - sympatyczna żabka, ale dość niefortunnie umieszczona na środku. Lepiej by się prezentowała, gdyby odciąć z kadru trochę tej nieostrej lewej strony i trochę góry. Dlaczego? Otóż kompozycja centralna nie dla każdego motywu jest dobra, prawdę mówiąc rzadko jest dobra. Tu nie pasuje. Poczytaj nieco o kompozycji :smileythumbsup:
02 - mogłoby być ładne z uwagi na kolory - zimny błękit na górze i ten gorący środek, ale jasne partie są przepalone i zmasakrowane przez kompresję jpg. Sugerowałbym odcięcie z góry całej jasnej części i może trochę tego ciemnego z dołu, ale tak w połowie.
(Z ciekawości - co to się tam tak kłębi pomarańczowo pomiędzy drzewami? Zastanawiałem się nad tym już w tamtej "dużej" wersji i... nie wiem.)
03 - fajny, ale dość popularny i "oklepany" motyw. Tu, jak sądzę, też byłoby ciekawiej, gdyby słońce znalazło się w "mocnym punkcie", czyli kadrować (w momencie zdjęcia) trochę na prawo i w dół.

------------------------------
fotoamator