Podziel się wrażeniami!
pierwsze próby po wyjściu ze sklepu
doslav napisał(a):
Mam nadzieję, że się nie obrazisz za tą ingerencję w Twoje zdjęcie
doslav napisał(a):
raczej zostawił bym ją w surowej formie - tak jak ją strzeliłem, tak jak zapamiętałem tą (ulotną przecież) chwilę.
a tu kolejne:
aniaraven napisał(a):
ach gdyby można było zamrozić czas,
może jak na lato pojadę to cyknę jeszcze raz, ale nie obiecuję, że znajdę ten dom.
Ciężko mi się ogląda, bo zdjęcia są strasznie duże. Mogłabyś zmniejszać: w poziomych dłuższy bok 800, a w pionowych dłuższy bok 600. Jeśli coś pokićkałam, to chłopaki mnie poprawią
Z ostrością też miałam/mam spory problem, więc wiem jak to jest... po dziś dzień ciężko mi robić ostrą selekcję nieostrych zdjęć, do których akurat mam sentyment Ale tez bardziej sie przykładam do ostrzenia na wybrany przeze mnie punkt. Używam wtedy punktowego obszaru AF.
Witam moze i ja wtrace swoja pierwsze zdjecie dla mnie najladniejsze dzieci to fajny motyw pozrdawiam
Z ostatniego wrzutu, 6 zdecydowanie nieostra.
Wszystkie w zasadzie są przyzwoicie skadrowane, może pieska trzeba by tak wykadrować, by oczy znalazły si ę w mocnym punkcie.
Co do chłopca, chodziło mi właśnie o coś takiego co poakzał doslav
Starosta napisał(a):
Próbuj trening czyni mistrza
Witam ładne te przykłady ze spaceru, moj faworyt to 11 pieknie zrobione na temat portreciku nie wypowiem sie bo to nie moj klimat ale modelka fotogeniczna
10 byłaby bardzo sympatyczna, gdyby płatki nie były tak strasznie poucinane.
11 niestety tło psuje cały efekt
12 sympatyczny portrecik.
12 zdecydowanie najsympatyczniejsza. Może gdyby tak jeszcze trochę otworzyć przysłonę? Tło - podłoże byłoby może bardziej nieostre, choć przy ogniskowej 30mm, trudno małą głębię ostrości.
11 kwiatek ładnie skomponowany, tylko po co przysłona f/25? Wystarczyłoby f/8 albo nawet f/5,6 i z tj odległości tło usunęłoby się poza GO. A tak? Ten żonkil wygląda, jakby wyrastał z karku chłopca w tle.
o 11 już kol. sadam napisał.