anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

aniaraven

raven-----
Początkujący

aniaraven

pierwsze próby po wyjściu ze sklepu :rolling_eyes:

23 ODPOW. 23
raven-----
Początkujący

doslav napisał(a):

Mam nadzieję, że się nie obrazisz za tą ingerencję w Twoje zdjęcie

jasne, że nie.

doslav napisał(a):

raczej zostawił bym ją w surowej formie - tak jak ją strzeliłem, tak jak zapamiętałem tą (ulotną przecież) chwilę.

robię duplikaty zmienianych zdjęć.

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

aniaraven napisał(a):

ach gdyby można było zamrozić czas, :rolling_eyes:
może jak na lato pojadę to cyknę jeszcze raz, ale nie obiecuję, że znajdę ten dom.

Próbuj ;) trening czyni mistrza :) Chyba 1/250 w tym przypadku by wystarczyła ;)

A co do nowych zdjęć...
4, 5, 6 - coś nieostre zdjęcia :| Czy wyostrzasz po zmniejszaniu :smileyquestion:
7 - śliczna psina :)
8 - te już lepiej
9 - te wyszło chyba najlepiej jeżeli chodzi o ostrość

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.pl_PL.title
kropka33
Początkujący

Ciężko mi się ogląda, bo zdjęcia są strasznie duże. Mogłabyś zmniejszać: w poziomych dłuższy bok 800, a w pionowych dłuższy bok 600. Jeśli coś pokićkałam, to chłopaki mnie poprawią ;)
Z ostrością też miałam/mam spory problem, więc wiem jak to jest... po dziś dzień ciężko mi robić ostrą selekcję nieostrych zdjęć, do których akurat mam sentyment :) Ale tez bardziej sie przykładam do ostrzenia na wybrany przeze mnie punkt. Używam wtedy punktowego obszaru AF.

tereska_50
Początkujący

Witam moze i ja wtrace swoja :slight_smile: pierwsze zdjecie dla mnie najladniejsze dzieci to fajny motyw pozrdawiam

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Z ostatniego wrzutu, 6 zdecydowanie nieostra.
Wszystkie w zasadzie są przyzwoicie skadrowane, może pieska trzeba by tak wykadrować, by oczy znalazły si ę w mocnym punkcie.
Co do chłopca, chodziło mi właśnie o coś takiego co poakzał doslav :)

------------------------------
fotoamator
raven-----
Początkujący

Starosta napisał(a):

Próbuj trening czyni mistrza

ćwiczę, ćwiczę, choć nie za bardzo mam kiedy.
Kilka przykładów ze spaceru:

tereska_50
Początkujący

Witam ;) ładne te przykłady ze spaceru, moj faworyt to 11 pieknie zrobione na temat portreciku nie wypowiem sie bo to nie moj klimat ale modelka fotogeniczna ;)

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

10 byłaby bardzo sympatyczna, gdyby płatki nie były tak strasznie poucinane.
11 niestety tło psuje cały efekt :(
12 sympatyczny portrecik.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

12 zdecydowanie najsympatyczniejsza. Może gdyby tak jeszcze trochę otworzyć przysłonę? Tło - podłoże byłoby może bardziej nieostre, choć przy ogniskowej 30mm, trudno małą głębię ostrości.
11 kwiatek ładnie skomponowany, tylko po co przysłona f/25? Wystarczyłoby f/8 albo nawet f/5,6 i z tj odległości tło usunęłoby się poza GO. A tak? Ten żonkil wygląda, jakby wyrastał z karku chłopca w tle.
o 11 już kol. sadam napisał.

------------------------------
fotoamator