Podziel się wrażeniami!
Wiatm.
Tak więc jestem posiadaczem wspaniałej alfy 350 od 3 tygodni. To moje początki.....
P.S
Krytyka i uwagi mile widziane
Witam moim skromnym zdaniem niepotrzebnie uzyles filtra stopniowego,albo zbyt mocno go wyeksponowales przez co aniolki stracily na wartosci poczytaj o trójpodziale i o kadrowaniu ale to tylko moje zdanie pozdrawiam
Tereska, a ty nie robisz centralnych kadrów? zachowujesz trójpodział w swoich pracach?
ale kadr centralny to nie jest zbrodnia. Jeżeli się mylę to niech ktoś mnie tu i teraz uświadomi.
Jasne, że centralny kadr to żadna zbrodnia i w tym konkretnym przypadku może być nawet usprawiedliwiony (a może nawet słuszny). Natomiast co do reszty - podzielam zdanie tereska_50. Przynajmniej jak na moje amatorskie oko
Witam serdecznie.
Zdjęcie wydaje się być ciekawe ale jest w nim coś co mnie nie do końca przekonuje do siebie. Bardziej przychylam się do tego co napisała tereska_50
antonzztop napisał(a):
ale kadr centralny to nie jest zbrodnia. Jeżeli się mylę to niech ktoś mnie tu i teraz uświadomi.
No i nadszedł czas eksperymentu. Z góry wiem że kadr jest nie za bardzo ..... (obcięta noga )
To było jedno z pierwszych zdjęć zrobionych A350'tką.
Creatoor, Tereska. dzięki za sugestie.
ten kadr mogłeś wykonać ogniskową 100 a nawet 70mm i oczywiście w pionie
zawsze lepiej jest wykadrować szerzej i potem ewentualnie przyciąć niż tak ciasno jak u Ciebie
ale to typowy błąd bardzo często powtarzany praktycznie przez wszystkich
Tereska, a ty nie robisz centralnych kadrów? zachowujesz trójpodział w swoich pracach?
SZFENDAK napisał(a):
zawsze lepiej jest wykadrować szerzej i potem ewentualnie przyciąć niż tak ciasno jak u Ciebie
ale to typowy błąd bardzo często powtarzany praktycznie przez wszystkich
Pierwszy portret.
Efekt z intensywnym okiem zamierzony.