Podziel się wrażeniami!
Witam : )
Kilka moich fotek , proszę o słowa krytyki ale także o porady
Zdjęcia robione kitami
trzeba się wybrać na jakieś zdjęcia .
7 - centralizacja, obiekt za mały w stosunku do tła - tło dominuje, nie ostry i mało nasycony
8 - a co chciałeś pokazać na tym zdjęciu? Jeśli to reklama TPSA lub ENEA to udało ci się prawie. Kabli mamy tu masę a i słupy się znajdą. Szum to nie największe zmartwienie w tej fotce. A i całość leci na lewo.
9 - a można było to ładniej wykadrować...
Narazie dostaje cały czas po uszach ale dzięki bo to jeszcze bardziej motywuje do pracy : )
Ciastuss napisał(a):
Narazie dostaje cały czas po uszach ale dzięki bo to jeszcze bardziej motywuje do pracy : )
Postanowiłem poprawę Zrobię tak jak Lajam powiedział , książkę już zamówiłem . Zobaczymy co czas pokaże .
dostając po uszach jak to ujołeś to najlepszy sposób na nauke fotografi ja na samym początku dostawałem samą krytyke no dobra do tej pory dostaje ale sie poprawiam a w tych zdjęciach
10 podoba mi się ale z tego co zauważyłem uzyłeś lampy błyskowej co spłaszczyło kwiate
11 natomiast tutaj znomu centralnie centralny i na dodatek wycentrowany kadr że tak to ujme uciekaj od środkowego krzyżyka nie zawsze sie da ale staraj sie uciekać
Lampy użyłem
Musze sobie na czole napisać żeby tego nie robić grr
dzisiejszy spacer ...
krzywo.
Oglądam i przeglądam... I co mam powiedzieć? Od 10 - 15 kaszana. No może kaczucha coś sobą prezentuje.
Widzę, że starasz się wymyślać zdjęcia i nie pstrykasz bezmyślnych fotek. Myślę jak Cię tu naprowadzić, bo masz potencjał, nie zrażasz się i kombinujesz, a to dużo.
Czy miałeś okazję czytać jakieś książki o podstawach fotografii? Osobiście polecam to: http://www.allegro.pl/item610117508_multimedialna_szkola_fotografii_ng.html
Niestety gostek co to sprzedaje upadł na głowę z ceną.
Pomyśl na poważnie o czymś takim, bo będziesz tu wrzucał kolejne fotki i w końcu możesz się zniechęcić.