anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bertone

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Bertone

Zapraszam do komentowania :)

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
1 539 ODPOW. 1 539
Bertone.
Poszukiwacz

Starosta napisał(a):

Może kiedyś się takiego dorobie :rolling_eyes:

Życzę Ci tego :)

Kris dziękuje za opinie :)

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Bertone.
Poszukiwacz

Dzisiejsze zdjęcia do oceny :)

Creatoor
Początkujący

24 jest extra. Zabawka dobrze nasycona kolorkami urozmaiciła kadr. Bez tego elementu ujęcie byłoby szarawe i mdłe.
Za to 26 - :cry:
Ps. A ja zastanawiałem się gdzie jest piłka MOJEGO psa!

Bertone.
Poszukiwacz

Fajnie , że podoba się 24 :)
... ale i musiałem się natrudzić , żeby złapać takie ujęcie z tym psem (Shogun-em)
A co do piłki ... przykro mi :slight_smile:
P.S. A fotka 25 ?? Rozumiem , że też słaba tak ?

Bertone.
Poszukiwacz

Coś tam jeszcze wykopałem na dzisiaj ;)

Starosta.
Początkujący

24 - bomba
25 - ładna
26 - za Creatoorem
27 - ciekawa próba, ale... niech wypowiedzą się bardziej doświadczeni ;)
28 - ładna jak dla mnie, choć nie rewelacja

Pozdrawia Starosta :grin:
Creatoor
Początkujący

Miałeś przy 27 właczony D-Range?

Bertone.
Poszukiwacz

Nie pamiętam ... ale wiem , że "bawiłem" się wtedy aparatem ;)
A to ma jakieś znaczenie ?

Creatoor
Początkujący

Woda wyszła ciemna, ściana drzew ciemna, niebo bardzo jasne miejscami. Niestety nasze Alfy podobnie jak i inne aparaty, błony itd... nie reagują prawidłowo na taką rozpiętość tonalną jak nasze oczy. Opcja D-Range pomaga zniwelować (trochę) takie różnice. Sprawdź to przy okazji doświadczalnie. Osobiście przy takich scenach używam filtów połówkowych ND aby przyciemnić niebo. Ale to już inna bajka.

Bertone.
Poszukiwacz

O kurcze ... a ja myslałem , że to takie zwykłe zdjęcie :)
Ale dziękuje za rade , postram się kiedyś to sprawdzić :)
:nauseated_face: