Podziel się wrażeniami!
witam;)
otwieram galerię kwiatkami i...
fotki od 1-3, popracuj nad bardziej przemyślanym kadrowaniem i postaraj się o bardziej miękkie oświetlenie - nie oślepiaj kwiatków . Trochę bardziej dopracowana GO pozwoli na prawidłowe odwzorowanie kwiatka na pierwszym planie a rozmycia reszty (bo chyba o to ci chodziło).
fotki 4,5. Czwórka wygląda na przypadkowy strzał. Piątka bardziej przemawia. Postaraj się lepiej kadrować. Umieściłeś obiekt niemal na środku. Jeśli chcesz pokazać, że on jedzie to obetnij więcej miejsca za nim dając więcej przestrzeni przed nim. Pokażesz w ten sposób kierunek ruchu.
6. Trochę zachaczyłeś o abstrakcyjne ujęcie. I dobrze nie ma w tym nic złego. Robiąc zniekształcone ujęcie przyrody, krajobrazu, zdjęcie musi zawierać wystarczająco dużo info żeby oglądający mógł rozpoznać miejsce lub obiekt. Dla mnie jest OK pod tym względem.
Dlatego nie zgadzam się do końca z alpol6
alpol6 napisał(a):
jak dlamnie zdjęcie numer 6 ma tak jakby bałagan niewiem co z czym i do czego mam mieszane uczucie w tej fotografi
Niestety akurat tylko w tym miejscu domu padało mocne światło, które z kropelkami tworzy IMO fajny efekt, dlatego widać ramę na zdjęciu. Dzięki panowie, za opinie.Creatoor napisał(a):
Bałagan wprowadziło tło, co prawda rozmyte ale mało jednolite, linie (ramy okiennej?) zakłóciły kompozycję. I trochę zbyt matowe.
francuz napisał(a):
Creatoor- zdjęcia na stronie z twojego podpisu, są twojego autorstwa?
pani pszczoła:
ano pszczoła... fajna.
5 najlepsza ale ja bym to jednak inaczej wykadrowal.. biorac pod uwage fakt iz ten narciarz jedzie w prawo dalbym mu wiec z tej strony wiecej miejsca - przesunalbym go ze srodka na lewo.
Witam.
Okiem amatora się wypowiem.
1-3.Moi poprzednicy wszystko już napisali.
4-5.Bardzo fajne fotki, ale tak jak moi przedmówcy 5 bardziej mi się podoba.
6.Bardzo ciekawa fotka.
7.Fajna pszczółka, gratulacje za refleks.
witam po dłuższej przerwie;)
powiedzcie mi proszę, co można poprawić w zdjęciu nr. 8, aby prezentowało się lepiej?
dodam że w tym miejscu zawsze jest mało światła ze względu na dużą ilość drzew, a sprzęt narazie mam jaki mam... z góry dzięki za odpowiedzi.
co prawda ja nie jestem akurat w tym przypadku wyzwalaczem migawki, jednak można powiedzieć że fota w 70% jest mojego autorstwa;)
ja bym go wzial bardziej od dolu i od razu poprosilbym moze o jakis trik chyba ze to downhill
to włlaśnie chyba downhill, na nic innego mi to nie wygląda, bardzo fajne foto