anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Lestkowa galeria

Lestek------
Początkujący

Lestkowa galeria

Oceńcie pierwszą próbkę mojej chałtury

116 ODPOW. 116
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Najlepsze zdjęcie - oczywiście Laura, fajna głębia ostrości, bardzo miły portret. Naturalny :)

A zdjęciu Ania brakuje mi trochę miejsca po prawej stronie, jest zbyt centralnie przez co zdjęcie traci moim zdaniem. Te drzewa po lewej rozpraszają.

"pierwsze wiosenne" - przyjemny widok, ale te krzaki na pierwszym planie na dole zdjęcia są do wywalenia. Proponowałbym ciąć te zdjęcie w format 2:1 :)

Mam prośbę - w miarę możliwości numeruj zdjęcia. Będzie łatwiej oceniać.

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Witam :)
1 - dobra fotka :)
2 najlepsza :) bardzo ładne :)
3 - tak jak Lajam, te krzaki na dole

Pozdrawia Starosta :grin:
bosh66
Początkujący

1 troche przeswietlona twarz, poza tym byloby fajnie gdyby kadr byl pionowy. 2 - szacun, jest swietne. 3 za Lajamem:)

Lestek------
Początkujący

Pokornie dziękuję za uwagi :)
Chcąc się poprawić dorzucam jeszcze dwa z wiosennej sesji z uwzględnionymi sugestiami...

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Do pierwszych trzech Lajam zgłosił uwagi z którymi się w pełni zgadzam.
4 - byłoby super gdyby nie ci ludzie w tle. A i przydałoby się wystemplować syfka z matrycy (po środku na górze)
5 - zdecydowanie lepiej niż 3 - podoba mi się. Mam tylko wrażenie, że nie wyostrzałeś go po zmniejszeniu?

Creatoor
Początkujący

4 - podobnie jak sadam. Dałeś co prawda małą głębię, ale z tymi ludźmi jest ciut za mała żeby nie odwracać uwagi. Trochę psują ujęcie te słupki, które wyrastają z Nusi. Chyba faktycznie masz jakiegoś syfka na matrycy bo w krajobrazie też się pojawia.
co do 5- też mam wrazenie, że było sztucznie wyostrzone. Ale ogólnie jest ok.

Lestek------
Początkujący
Creatoor
Początkujący

Bardzo miły portrecik. Jak na "chałturę" nieźle.
Rzeźba. Jeśli już zdecydowałeś się umieścić ją centralnie w kadrze to mogłeś do końca się tego trzymać. Jest zbyt przesunięta w lewo. postument nieco psuje kompozycję, albo go za mało albo za dużo. Raczej za dużo.
Przydałoby się jakieś światło wypełniające z lewej strony (flesz, blenda) uzyskał byś większą plastykę. Może to być dość trudne gdy obiekt jest wysoko ale warto próbować. Chyba robiłeś to w dość ostrym słońcu, przez co masz duże wyraźne półcienie na posągu.

Lestek------
Początkujący

Dzięki za opinie. Nieco podciągnąłem w szopie tę pomnik i wygląda to faktycznie ciekawiej.
Dziś pierwszy raz od zakupu podpiąłem tele i korzystając z okazji że byłem w pobliżu ogrodu w Bazylice popstrykałem co nieco. Temat na czasie więc daję do oceny.